Autobuzul electric cu care vor circula slătinenii, prezentat de Emil Moț

autobuz electric slatina 1În acest an vor ajunge la Slatina mai multe autobuze electrice pentru transportul în comun.

autobuz electric prezentat la Slatina 1Emil Moț, primarul Slatinei, a participat astăzi la prezentarea unui autobuz electric similar cu cele pe care municipiul le va deține.

Livrarea autobuzelor și a stațiilor de încărcare va începe în luna decembrie a acestui an și vor veni etapizat în funcție de fluxul de producție.

„Dragi slătineni,

Așa cum v-am promis, în calitate de Primar al municipiului Slatina, voi prioritiza proiectele ce aduc un plus calității vieții locuitorilor orașului nostru.

Astăzi am participat la prezentarea unui autobuz electric similar cu, cele 18 autobuze electrice pe care orașul nostru le va deține până la finalul anului viitor.

Cele 10 autobuze electrice de tip KARSAN vor avea 32 de locuri pasageri plus cel la șoferului, cu o capacitate de 80 de persoane, în timp ce cele 8 autobuze electrice de tip SOR vor avea 35 de locuri pasageri plus cel al șoferului, cu o capacitate de101 locuri.

Toate cele 18 autobuze ecologice fiind rezistente la temperaturi între -25 și +45 de grade.

Prin inițierea acestor proiecte am avut drept obiectiv reducerea cantităților de CO2 și emisii poluante în atmosferă, și implicit reducerea numărului de autoturisme în trafic prin creșterea numărului de persoane care utilizează transportul în comun, aspect ce impactează semnificativ fluidizarea traficului rutier.

Livrarea autobuzelor și a stațiilor de încărcare va începe chiar în luna decembrie a acestui an și vor veni etapizat în funcție de fluxul de producție“, a declarat Emil Moț.

25 milioane lei pentru achiziția 10 autobuze electrice

 

Pin It