Utile

judecatoria slatinaJudecătoria Slatina funcţionează alături de Judecătoriile Balș, Caracal şi Corabia în circumscripţia Tribunalului Olt.

directia judeteana de evidenta a persoanelor oltDirecţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Olt a fost înfiinţată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Olt nr. 123 din 23.12.2004. Scopul Direcţiei Judeţene de Evidență a Persoanelor Olt este acela de a exercita competențele ce îi sunt stabilite prin lege pentru punerea în aplicare a prevederilor actelor normative care reglementează activitatea de evidenţă a persoanelor şi stare civilă, și de eliberare a documentelor, în sistem de ghiseu unic, precum și a celorlalte acte normative cu incidență în activitatea instituției.

Tribunalul OltActivitatea Tribunalului Olt este finanţată de la bugetul de stat, din timbrul judiciar, din amenzi judiciare, cheltuieli de judecată, şi din alte surse extrabugetare, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

prefectura oltPentru a solicita instituției prefectului informaţii de interes public, conform prevederilor Legii nr. 544 din 12 octombrie 2001, cu modificările şi completările ulterioare, privind liberul acces la informaţiile de interes public, vă rugăm să vă adresaţi Instituției Prefectului – Județul Olt

consiliul judetean oltConsiliul Județean Olt este autoritatea administrației publice județene pentru coordonarea activității consiliilor comunale și orășenești, în vederea realizării serviciilor publice de interes județean.

Consiliul Județean Olt este un organ cu caracter deliberativ, activitatea sa desfășurându-se prin dezbateri în plen. Consiliul Județean Olt în exercitarea atribuților ce-i revin, adoptă hotărâri.

Directia Pasapoarte Olt SlatinaLa depunerea cererii pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice la Serviciul Public Comunitar Pentru Eliberarea Şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Olt, solicitantului i se preiau impresiunile digitale şi imaginea facială, aşa cum este prevăzut în Legea 248/2007 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificarile si completarile ulterioare şi Hotărârea Guvernului nr. 94/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii.