25 milioane lei pentru achiziția 10 autobuze electrice

autobuz electricEmil Moţ, primarul Slatinei, a semnat în cursul zilei de joi, contractul de finanţare pentru achiziționarea a 10 autobuze electrice.

Valoarea totală a finanţării cu fonduri europene depăşeşte 25 de milioane lei. Proiectul vizează şi achiziţia a zece staţii de încărcare pentru autobuze.

„Ieri, la ADR Sud-Vest Oltenia, am semnat contractul de finanţare pentru proiectul «Înnoirea parcului de vehicule prin achiziţia de autobuze ecologice», finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, cu o valoare totală de 25.193.472 de lei. Investiţia va consta în achiziţionarea a 10 autobuze ecologice, care vor fi total electrice. Vor fi instalate 10 staţii de încărcare electrică lentă, în autobaza din strada Drăgăneşti, colo unde s-a mutat Loctrans. Liniile de transport local pe care vor circula aceste autobuze vor fi acestea: un autobuz va circula pe linia 1C, altul pe linia 2, două autobuze pe linia 3, trei autobuze pe linia 4, un autobuz pe linia 5B. În depou vom avea încă două autobuze de rezervă în caz de necesitate”, a declarat Emil Moţ.

Slatina urmează să mai primnească opt autobuze electrice prin intermediul unui alt proiect finanțat din fonduri europene, dar accesat de Ministerul Dezvoltării.

Pin It