coronavirus upu slatinaToţi pacienţii care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina sunt testaţi pentru depistarea SARS-CoV-2 iar în funcţie de simptomatologie, unii sunt testaţi şi pentru gripă, a declarat, luni, pentru AGERPRES, managerul unităţii medicale, Angela Nicolae.

alexandru rafila}Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că în prezent România se află în stare de alertă epidemiologică în contextul creşterii numărului de infecţii respiratorii şi a cazurilor de gripă confirmate clinic, precizând că nu declară epidemie, întrucât ar presupune revenirea la "anumite restricţii", cum au fost cele din perioada pandemiei cu noul coronavirus.

spitalul judetean de urgenta SJU SlatinaEste posibil ca joi să fie declarată oficial epidemie de gripă în România. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că mâine ar fi a treia săptămână de creștere susținută a cazurilor.

imunizare vaccinareDirecţia de Sănătate Publică Olt a anunţat deschiderea, din data de 12 decembrie, a unui centru de vaccinare anti-Covid-19, la sediul secundar, în Policlinica Veche din Slatina. Serul folosit pentru imunizare este adaptat variantelor B.A. 4-5 Omicron.

spitalul judetean de urgenta slatinaConsiliul Judeţean Olt va depune un proiect de finanţare prin PNRR pentru achiziţionarea unor echipamente destinate reducerii infecţiilor nosocomiale necesare la Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

spanac varzaAutoritatea Națională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că Profi retrage din magazine un sortiment de spanac proaspăt ambalat în pungi contaminat cu virusul hepatitei A.

 

 

Național

 

 

 

 

Oferă bucurie!

Alte articole

Poate te interesează: