Economic

DEX12Firma de proiectare Specialist Consulting a fost desemnată câștigătoare a contractului pentru proiectarea preliminară a nodurilor rutiere de la Colonești și Suseni, pe loturile 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova – Pitești, a transmis luni, 5 februarie, directorul general CNAIR, Cristian Pistol.

turbine eolieneRomânia exportă spre Republica Moldova aproape 1.000 de MW de electricitate luni dimineață, dar cea mai mare parte din această energie se duce mai departe spre Ucraina. Aceasta în condițiile în care turbinele eoliene instalate în țara noastră produc o cantitate uriașă de electricitate.

ciolacu grindeanu olgutaÎn cadrul unei vizite efectuate marți în zona de legătură a Tronsonului 2 cu Tronsonul 3 al Drumului Expres (DEx) 12 Craiova – Slatina – Pitești, în zona comunei Valea Mare, a fost anunțată deschiderea Tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova Pitești – Valea Mare – Colonești.

SchengenPremierul Marcel Ciolacu anunţă, sâmbătă seară, că Austria „şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România”. „Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene”, explică el.

alro slatinaAlro a aprobat demararea a trei noi proiecte de investiții, în valoare de 15 milioane de euro, care vizează decarbonizarea procesului tehnologic si creșterea competitivității, în paralel cu alinierea la cele mai noi cerințe și recomandări în domeniul protecției mediului.

baniPremierul Marcel Ciolacu a anunțat că ordonanța care viza majorarea salariilor din construcții, agricultură și industria alimentară va fi scoasă de pe agendă, după ce calcule prezentate în această dimineață de Ministerul de Finanțe au arătat că salariul minim net al angajaților din aceste trei industrii ar fi putut scădea prin introducerea CASS.

vaciAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 83,11 milioane de lei pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, a anunţat, joi, APIA.