claudiu nasuiNeimpozitarea salariului minim ar putea fi o soluţie pentru păstrarea forţei de muncă în ţară, iar această măsură va începe la 1 ianuarie 2022 într-un sector privat, care ar putea fi HoReCa, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

programul rablaDeoarece bugetele alocate pentru persoanele fizice au fost epuizate rapid în programele Rabla, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a decis recent suplimentarea acestora. Asta înseamnă că cei interesați să cumpere mașini noi se pot înscrie în continuare în programul Rabla Clasic și în programul Rabla Plus.

autobuz electric romanescTrendul autobuzelor electrice a ajuns în multe orașe din România. Până acum, acestea erau cumpărate din Europa, dar de curând o fabrică din Baia Mare a creat unul de la zero, un concept 100% românesc. Autobuzul electric a intrat în teste de câteva săptămâni, iar clujenii au putut să-l vadă într-o expoziție de mobilitate inteligentă, alături de alte mijloace de transport nepoluante.

tractor agiculturaData de 2 august 2021 este ultima zi pentru depunerea cererii de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură pentru trimestrul II din 2021, potrivit unui comunicat al APIA.

florin cituFostul ministru al Finanțelor Publice, Alexandru Nazare, a inițiat un memorandum prin care cere guvernului să aprobe participarea României la majorarea de capital a Băncii Internaționale de Investiții cu suma de 14,3 milioane de euro, potrivit documentului consultat de Economedia.ro.

upu spitalul judetean de urgenta slatinaConsilierii judeţeni au aprobat, luni, proiectul „Îmbunătăţirea capacităţii de gestionare a COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina”, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului este de 37.237.388,58 lei, TVA inclusă, finanţarea din sursă externă fiind în procent de sută la sută.

„Avem un proiect pe fonduri europene pentru dotarea Spitalului Slatina. a existat o măsură pe POIM în care pentru combaterea COVID se puteau depune proiecte. Este un proiect de 37 de milioane lei, prin care încercăm să dotăm spitalul cu aparatură medicală și mobilier medical. Noi am depus proiectul la București, urmează să vedem eligibilitatea lui și mai apoi să achiziționăm. Trebuie să treacă printr-un întreg cirucit, nu se iau direct. Doar Guvenrul face încredințări directe pe starea de alertă, nu noi. Noi facem procedura standard, așa cum s-a făcut de fiecare dată. Licitații și tot ce urmează după aprobarea proiectului, acesta este un prim pas. Întâi trece acest proiect prin CJ, urmând ca apoi să-și urmeze calea”, a declarat Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean.

porciPesta porcină schimbă regulile după care românii pot crește porci în gospodării, pentru consumul propriu. Autoritatea Sanitar - Veterinară a lansat un proiect de ordonanță de urgență care prevede amenzi de până la 8.000 de lei pentru cei care nu iau măsuri de biosecuritate și nu respectă restricțiile impuse de autorități.

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Economie

Premierul Florin Cîţu a atras atenţia luni că transportul cu animale vii se suspendă pe perioada caniculei și a anunţat că va relua cu "celeritate" demersurile necesare pentru a corecta legislaţia în domeniu, având în vedere că Parlamentul "nu şi-a făcut treaba" în acest domeniu.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.