Justiție

alina gorghiuMinistrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat, luni, că propune înfiinţarea unui Registru al traficanţilor de droguri, pe modelul Registrului agresorilor sexuali, adăugând că acest registru va reprezenta un mijloc de cunoaştere, de identificare, de supraveghere operativă a persoanelor care au comis infracţiuni în această sferă.

Karl NehammerPremierul Marcel Ciolacu a anunțat într-un interviu în publicația austriacă Der Standard că România va ataca Austria la Curtea de Justiție a UE din cauza veto-ului pe Schengen. El a spus că daunele produse României ”se ridică la cel puţin două procente din PIB”.

Clotilde ArmandProcurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au anunţat, marţi, că au dispus efectuarea urmăririi penale faţă primarul Sectorului 1 pentru cinci fapte de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată.

10 august 2018Şaisprezece persoane, între care fostul adjunct al directorului general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti (DGJMB) Laurenţiu Cazan, fostul inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române Sebastian Cucoş, fostul prim-adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române Cătălin Sindile, au fost trimise în judecată în Dosarul 10 August.

gheorghe dinca criminal internatPatru foști polițiști care au lucrat în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost trimiși în judecată la patru ani de la dispariția adolescentei Alexandra Măceșanu, din comuna Dobrosloveni, care a fost omorâtă de caracaleanul Gheorghe Dincă, așa cum au stabilit anchetatorii. Sunt cercetați acum în stare de libertate și sunt acuzați de abuz în serviciu după proasta gestionare a cazului de dispariție.