Externe

SchengenAustria a respins apelul preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ca Viena să renunţe la opoziţia sa faţă de aderarea României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen, susţinând că extinderea în prezent a zonei de liberă circulaţie nu are niciun sens, relatează joi Euractiv, citată de Agerpres.

mama si bebelusNouă persoane, între care și o româncă, au fost arestate în Creta, iar altele sunt date în urmărire internațională, fiind acuzate de crearea unei rețele internaționale de trafic de persoane exploatate pentru prelevare ilegală de ovule sau folosite ca mame surogat, conform presei elene.

iulian ghergutIulian Gherguț, românul răpit în Burkina Faso acum 8 ani, a fost eliberat, transmite MAE. Ministerul de Externe a transmis oficial în comunicat mulțumiri pentru autoritățile din Maroc, indiciu că instituțiile din această țară au ajutat instituțiile române implicate în operațiunea de eliberare.

new york kai cenatKai Cenat a fost acuzat de incitare la revoltă și la adunare ilegală după ce mii de tineri au venit la o întâlnire cu acesta în Union Square, New York. Întâlnirea cu fanii s-a transformat într-un coșmar, când tinerii s-au bătut cu forțele de ordine, au blocat străzile și au făcut haos, informează CNN.

AAv77Guvernul României a primit aprobarea SUA pentru o potențială vânzare militară străină de vehicule amfibie de asalt (AAV). Bucureștiul a solicitat 21 de AAV: 16, varianta de transport de personal, trei, varianta de comandă mobilă și două, varianta blindată de recuperare, scrie publicația americană Defense Post.