masini bindate cu turela AnubisO nouă înregistrare publicată pe rețelele sociale arată o coloană de vehicule militare furnizate de Turcia trupelor ucrainene. Conform Ukraine Weapons Tracker - cont de pe Twitter care s-a specializat în furnizarea și difuzarea de imagini cu tehnică de luptă folosită pe frontul din Ucraina - blindatele turcești sunt dotate cu turela teleoperabilă Pro Optica „Anubis” care poate folosi mitraliere ușoare sau grele și care e prevăzută inclusiv cu o cameră termală cu sistem de ochire în infraroșu.

tigari contrabanda 1Un român în vârstă de 40 de ani a fost reţinut de poliţişti după ce a încercat să introducă ilegal în România aproximativ 500.000 de pachete cu ţigări în valoare totală de peste două milioane de euro, prin metoda capac, ascunse în spatele unor cutii cu portocale pe care le transporta pe ruta Bulgaria - Ungaria.

parlament germaniaDouăzeci şi cinci de persoane au fost arestate în cadrul unor raiduri în Germania, fiind suspectate că au complotat pentru răsturnarea guvernului. Rapoartele germane susţin că grupul format din personalităţi de extremă dreapta şi din foşti militari plănuia să ia cu asalt clădirea parlamentului, Reichstag, şi să preia puterea.

comisia europeanaProgresele realizate de România sunt suficiente pentru îndeplinirea angajamentelor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare asumate la aderarea la Uniunea Europeană, iar toate condiţionalităţile pot fi închise în mod satisfăcător, se arată în cel mai recent raport MCV, prezentat marţi de Comisia Europeană, care precizează că de acum nu va mai monitoriza România în cadrul MCV, evaluarea urmând să continue anual prin mecanismul general de la nivelul UE privind statul de drept.

Oferă bucurie!