Economic

lucrari tronson 4 dex12Asocierea de firme controlată de afaceristul Dorinel Umbrărescu continuă lucrările la tronsonul din Drumul Expres Craiova-Pitești care se conectează cu Autostrada A1, ultimul segment la care lucrează grupul UMB. Datele oficiale spun că stadiul fizic al lucrărilor este 48%, iar cele mai recente imagini filmate cu drona arată cum se văd lucrurile din teren.

DEX12Firma de proiectare Specialist Consulting a fost desemnată câștigătoare a contractului pentru proiectarea preliminară a nodurilor rutiere de la Colonești și Suseni, pe loturile 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova – Pitești, a transmis luni, 5 februarie, directorul general CNAIR, Cristian Pistol.

turbine eolieneRomânia exportă spre Republica Moldova aproape 1.000 de MW de electricitate luni dimineață, dar cea mai mare parte din această energie se duce mai departe spre Ucraina. Aceasta în condițiile în care turbinele eoliene instalate în țara noastră produc o cantitate uriașă de electricitate.

ciolacu grindeanu olgutaÎn cadrul unei vizite efectuate marți în zona de legătură a Tronsonului 2 cu Tronsonul 3 al Drumului Expres (DEx) 12 Craiova – Slatina – Pitești, în zona comunei Valea Mare, a fost anunțată deschiderea Tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova Pitești – Valea Mare – Colonești.

SchengenPremierul Marcel Ciolacu anunţă, sâmbătă seară, că Austria „şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România”. „Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene”, explică el.