nelu tataruMinistrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a îndemnat luni seară la respectarea în şcoli a regulilor privind purtarea măştii, distanţarea şi folosirea dezinfectantului şi a accentuat că renunţarea la acestea ar implica experimente pe care Guvernul României nu îşi permite să le facă.

profesorMinisterul Educației a emis un ordin cu regulile pentru predarea online, publicat vineri seara în Monitorul Oficial, la mai puțin de trei zile de la începerea școlii. Printre aceste reguli se menționează că: profesorii vor pune note fără să mai ceară acordul părinților; înregistrarea cursurilor predate online va fi interzisă; elevii vor primi absențe dacă nu participă la orele online; părinții pot participa la ore cu elevii minori, potrivit EduPedu.ro.

inapoi la scoalaComitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, în şedinţa de joi, a adoptat scenariul aplicabil pentru cele 408 unitați de învățământ din judeţ, în conformitate cu propunerile consiliilor de administrație ale fiecărei unități școlare, avizate în prealabil de Inspectoratul Școlar Județean Olt și Direcția de Sănătate Publică Olt, pentru începutul anului școlar 2020-2021.

badanteDe la 1 octombrie, badantele şi menajerele din Italia devin „asistenți de familie”, care vor fi plasaţi la diferite niveluri în grila de salarii în funcție de locul de muncă. Modificările se regăsesc în noul contract colectiv de muncă la nivel naţional și vizează aproximativ 860.000 de lucrători din acest sector.

 

 

 

 

 

 

Sanatate

 

 

Social

Un profesor de la clasa a IX-a D, dar și un elev de la clasa a IV-a C, de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, sunt noile cazuri de Coronavirus care au fost confirmate la nivelul unităților de învățământ din județul Olt.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.