vama nadlacComitetul Național pentru Situații de Urgenţă a actualizat lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat, valabilă din 20 noiembrie 2020. Cei care vin din aceste țări trebuie să intre în carantină.

masca obligatorie in spatii deschiseIncidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile în judeţul Olt, la data de 19.11.2020, este de 1,74/1.000 locuitori, iar în 24 de localităţi nu a fost înregistrat, în ultimele 14 zile, nici un caz pozitiv COVID-19. Municipiile Slatina şi Caracal sunt în continuare oraşele cu numărul cel mai mare de cazuri COVID-19, incidenţa la mia de locuitori fiind de 4,15 respectiv 3,25.

violenta domesticaÎn primele nouă luni ale anului, în județul Olt au fost emise 111 ordine de protecție provizorii. Pentru a veni în sprijinul victimelor violenței domestice, din luna mai 2020 a fost lansată aplicația Bright Sky RO, în primele luni de la lanasare fiind deja descărcată de aproape 2.000 de persoane.

pregatire masa calda tichete pensionariPandemia de Coronavirus, dar și sezonul rece care, încet, încet, își intră în drepturi, cresc gradul de vulnerabilitate a persoanelor defavorizate, iar programele guvernamentale care se derulează la ora actuală au menirea de a veni în sprijinul lor prin abordarea unor măsuri sociale.

pensionariCamera Deputaţilor a adoptat, marţi, o propunere legislativă care prevede extinderea categoriilor de persoane care beneficiază de reducerea cu doi ani a vârstei standard de pensionare pentru că au locuit cel puţin 30 de ani în zone cu poluare remanentă, fiind introduse încă 27 de localităţi, printre care Bacău, Oneşti, Năvodari, Baraolt, Târgovişte şi Titu.

 

 

 

 

Sanatate

 

 

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.