Social

prortest salariati TMK ArtomMembrii sindicatelor din cadrul companiilor TMK Artrom din Reşiţa şi Slatina protestează joi, între orele 11:00 - 16:00, la sediul Guvernului României din Piaţa Victoriei, solicitând deblocarea conturilor companiei de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), pentru a-şi putea desfăşura activitatea şi păstra locurile de muncă.

accident de munca la TMKMinistrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a declarat astăzi că angajații companiilor românești cu capital rusesc care nu și-au putut încasa salariile la începutul acestei săptămâni nu trebuie să se panicheze. Faptul că au fost blocate conturile bancare ale acestor firme nu înseamnă că salariații nu își vor primi lefurile!

stalpi energie electricaConsumatorii de energie vor fi sprijiniţi de la bugetul de stat de la 1 aprilie, dar de anul viitor ar trebui să-şi reducă singuri facturile prin măsuri de eficienţă energetică, a afirmat, joi, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), într-o conferinţă de profil.

Directia Pasapoarte Olt SlatinaÎn urma interesului crescut cu privire la o tendinţă de creştere a solicitărilor de eliberare a paşaportului la nivelul Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt, autoritățile au decis prelungirea programului de lucru la Pașapoarte, care va fi de luni până vineri în intervalul orar 08:00 – 20:00.

salariu minimCopiii cu dizabilităţi cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, precum şi tinerii cu dizabilităţi care urmează o formă de învăţământ preuniversitar prevăzută de lege vor primi 600 de lei alocaţie de stat, începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2022, a decis, miercuri, Senatul, care a adoptat un amendament la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru acordarea unei indemnizaţii compensatorii pentru persoanele cu handicap.

cumparaturiSalariul de bază minim brut pe ţară este insuficient pentru acoperirea nevoilor traiului zilnic al unei familii, potrivit unui raport al Avocatului Poporului privind respectarea dreptului la muncă, lansat, miercuri, într-o conferinţă de presă.

covid actiune 1CJSU Olt a hotărât, pe baza datelor puse la dispoziţie privind incidența cumulată la 14 zile la 1000 de locuitori de către Direcţia de Sănătate Publică, următoarele măsuri ce se aplică localităţilor din judeţul Olt