A murit Ionuț Popa!

ionut popaIonuț Popa s-a stins din viață la vârsta de 67 de ani, joi, după ce în ultima perioadă s-a confruntat cu mari probleme medicale.

Fostul antrenor a murit la Spitalul Județean Arad, acolo unde era internat din data de 9 iunie. Ionuț Popa a intrat în comă după ce a suferit un stop cardiorespirator la acel moment, iar astăzi, 25 iunie, organismul său a cedat.

UTA Arad, FC Bihor, Jiul Petroșani, Poli Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara sunt echipele la care a activat Ionuț Popa, fie ca antrenor, fie ca director tehnic

 

Cine a fost Ionuț Popa

Născut pe 17 aprilie 1953 în județul Arad, la Pesac, Ionuț Popa și-a început aventura în fotbalul românesc pe post de jucător. A evoluat pentru Poli Timișoara, Unirea Sânnicolau Mare, Brăila, Vagonul Arad, Aurul Brad sau Victoria Ineu.

Ulterior s-a orientat spre cariera de antrenor, iar prima echipă condusă a fost Victoria Ineu. Mai apoi a lucrat la Zădăreni, Strungul Arad, UTA Arad, Motorul, Telecom, Pecica sau Indagrara. Ionuț Popa a promovat UTA în Liga 1, în 2012, fiind ultimul tehnician care a reușit acest lucru. Apoi a mai antrenat FC Bihor, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara.

Ultima experiență a lui Ionuț Popa în fotbalul românesc a fost la UTA, unde a ocupat funcția de director tehnic. A lucrat la "Bătrâna Doamnă" din aprilie 2018 până în iunie 2019. Ultimul meci oficial la care a participat Ionuț Popa a fost chiar împotriva formației ACS Poli Timișoara, cu care a ajuns până în finala Cupei Ligii. UTA s-a impus cu 2-1, pe 9 martie 2019. De atunci, Ionuț Popa nu a mai fost prezent la niciun joc oficial.

 
Pin It