Austria este de acord cu ridicarea granițelor aeriene

SchengenPremierul Marcel Ciolacu anunţă, sâmbătă seară, că Austria „şi-a flexibilizat poziţia în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România”. „Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene”, explică el.

„Am spart gheața! Austria și-a flexibilizat poziția în ceea ce privește spațiul Schengen și este de acord cu ridicarea granițelor aeriene pentru România.

Asta înseamnă că românii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci când zboară în interiorul Uniunii Europene.

Am făcut eforturi mari în ultimele luni să ajungem în acest punct și le sunt recunoscător tuturor celor care au luptat pentru România. Ministrul Predoiu are mandat să se vadă cu ministrul de interne austriac și să ducă negocierile la bun sfârșit.

După ani de zile de așteptări, vom realiza împreună și acest vis! România merită în Schengen!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Ministrul Cătălin Predoiu ar urma să se vadă Gerhard Karner în legătură cu condițiile Air Schengen impuse de Austria

Anterior, ziarul austriac Kleine Zeitung a scris, citând surse guvernamentale, că „Austria pregătește acum calea pentru extinderea spațiului Schengen pentru România și Bulgaria - dar numai pentru călătorii aeriene și în anumite condiții, printre care efectuarea de controale mai stricte la frontieră”, între Bulgaria și România și între Ungaria și România.

Potrivit „Kurier”, ministrul de Interne Gerhard Karner călătorește în Slovenia la începutul săptămânii pentru a discuta cu reprezentanții României și Bulgariei ce condiții trebuie îndeplinite pentru ca Austria să fie de acord cu „Air Schengen”, potrivit ORF.

O altă condiție ar fi acceptarea solicitărilor de azil care vin, în special, de la afgani și sirieni.

 

Pin It