Efecte ale sancțiunilor împotriva Rusiei: TMK Artrom are conturile blocate

TMK ArtromSancțiunile impuse de Occident pentru companiile cu acționariat rusesc încep să se resimtă și în România. TMK Artrom, unul dintre cei mai mari producători industriali de țevi din România și din Europa și printre principalii angajatori din Slatina, resimte deja efectele marginalizării Rusiei la nivel internațional.

Compania susținută de un puternic concern rus și prezentă pe piața locală cu două uzine, în Reșița și Slatina, are conturile blocate, fiind în incapacitatea de a plăti salariile celor 2.400 de angajați și a facturilor la energie electrică, scrie WallStreet.ro.

TMK Artrom este controlată de OAO TMK prin intermediul firmei germane TMK Europe (compania care deține 100% din acțiunile TMK Artrom). TMK Artrom a fost delistată de pe Bursa de Valori București în anul 2020.

La finalul săptămânii trecute, Dimitri Pumpianski, miliardarul rus care controla grupul TMK, din care face parte și TMK Artrom care operează în România, a demisionat de la conducerea grupului. FT arată că acesta a fost adăugat pe lista Uniunii Europene care sancționează oligarhii ruși, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina, începută pe 24 februarie. Averea acestuia se ridica în 2021 la 2,4 miliarde de dolari, conform topului miliardarilor realizat de Forbes.

Efecte ale sancțiunilor împotriva Rusiei: TMK Artrom, una dintre marile companii din industria românească, are salariile blocate

Tot zilele trecute, reprezentanții de la Cartel Alfa au trimis o informare către presă prin care anunță că TMK Artrom are conturile blocate și există posibilitatea ca angajații să nu își primească salariile care urmau să fie virate în data de 14 martie.

Vineri, 11 martie 2022, salariații companiei au fost informați de către directorul societății că au fost blocate conturile, măsură dispusă de bancă (BCR) în legătură cu acționariatul rusesc al companiei. 

Pin It