Salariații de la TMK Artom Slatina au protestat în fața Prefecturii

prortest salariati TMK ArtomMai bine de 400 de oameni, angajați ai TMK Artrom Slatina și ai altor fabrici de pe platforma industrială au protestat marți în fața Prefecturii Olt.

Conform liderului de sindicat Cristel Ioțu în conturile companiei, cu începere din 10 martie, nu a intrat niciun ban.

Aproximativ 2.400 de salariați de la TMK Artrom din Slatina şi Reşiţa, ar fi trebuit să aibă banii pe card încă din data de 15 martie, însă conturile societatății au fost blocate conturile ca urmare a măsurilor de sancționare a intervenției militare a Rusiei în Ucraina. Abia după intervenția reprezentanților Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), angajații TMK au putut să-și primească salariile. Însă, fondurile deținute de societatea TMK ASSETS SRL, controlată de Dmitry Alexandrovich Pumpyasky, respectiv conturi deschise la UniCredit Bank, sunt în continuare blocate.

 

Liderul de sindicat a adăugat că dacă nu se rezolvă nimic în perioada imediat următoare, săptămâna viitoare va fi organizat miting și la București, în fața Guvernului.

„ Așteptăm un semnal de la Guvernul României, dacă nu ne vor invita la negocieri, ne vom duce noi către București, în Piața Victoriei, deja am făcut solicitare pentru organizarea unui protest în fața Guvernului. Rămâne a discuta cu liderii de sindicat de pe platforma industrială să vedem cât de repede putem să ne mobilizăm. Sincer, eu aș fi vrut, situația aceasta să se rezolve până lunea sau marțea viitoare, iar dacă nu se va întâmpla nimic vom merge la Capitală”, a declarat Cristel Ioțu.

Pin It