A fost prelungit termenul de construire a pistelor pentru biciclete, în Slatina

Proiecte pe mobilitate la SlatinaPrimăria slătineană a anunțat prelugirea termenului pentru realizarea de piste pentru biciclete în municipiu.

Decizia a fost luată pentru că pe străzile unde urmează să fie realizate piste pentru biciclete au loc intervenţii ale Companiei de Apă Olt.

„La proiectul pentru pistele pentru biciclete s-a mărit perioada de implementare. După cum aţi observat, Compania de Apă are lucrări în Slatina şi chiar vreau să-mi cer scuze cetăţenilor. Există o perioadă în care canalizarea se tasează şi se lasă. De asta am mărit implementarea perioadei pentru pistele de biciclete pentru că pe acele străzi unde avem aceste trasee se lucrează la canalizare. Decât să venim şi să turnăm un strat de asfalt care să se lase în două luni, am preferat această soluţie”, a declarat Emil Moţ.

Contractul de finanțare a proiectului pe fonduri europene a fost semnat de primarul Slatinei, la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, la sfârșitul lunii octombrie a anului 2019.

 
 

Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa 4 și are o valoare de peste 2,7 milioane lei. Investiția prevede amenajarea de piste de biciclete, pe o distanță de 14 kilometri:

  • Plaja Olt – Casa de Cultură a Tineretului;
  • Strada Ecaterina Teodoroiu – Strada Drăgănești;
  • Tronsonul 3 – Strada Cireașov – Strada Artileriei;
  • Tronsonul 4 Strada Crișan – Bulevardul Nicolae Titulescu.

Amplasarea pistelor pentru biciclete se va face pe carosabil, acolo unde spațiul o permite, pe fiecare sens de deplasare. Lățimea pistei de biciclete va fi de 1,2 metri și se va asigura separarea de banda de circulație alăturată.

 
Pin It