ITM Olt. Amenzi în valoare de 100.000 de lei

amenzi itmDoi angajatori au fost fiind sancționați contravențional de inspectorii de muncă pentru folosirea la muncă a unor persoane fără contract de muncă. Șase muncitori au rămas cu incapacitate temporară de muncăîn urma a opt accidente de muncă care au avut loc în luna iulie.

Una dintre persoanele care desfășura muncă nedeclarată a fost identificată de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt la o societate din comuna Schitu, care se ocupă cu activități de înfrumusețare, iar cealaltă a fost găsită la o firmă de construcții din București, cu punct de lucru în comuna Nicolae Titulescu.

În luna iulie 2020, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 267 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcții, comerț cu amănuntul, transport rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma verificărilor în domeniile relații de muncă și securitate și sănătate în muncă, s-au identificat 360 de deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, Inspecția Muncii aplicând 229 de sancțiuni, din care 204 avertismente și 25 de amenzi în valoare totală de 99.500 lei, cele mai mari, de 40.000 de lei, fiind date pentru muncă la negru.

Cele mai frecvente deficiențe constatate de inspectorii de muncă olteni au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neasigurarea triajului epidemiologic și a dezinfectanților pentru mâini; nepurtarea în spații închise, de muncitori, a măștilor de protecție; neevaluarea riscurilor de îmbolnăvire a lucrătorilor cu virusul SARS-CoV-2.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sanatate

 

 

Social

Un profesor de la clasa a IX-a D, dar și un elev de la clasa a IV-a C, de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, sunt noile cazuri de Coronavirus care au fost confirmate la nivelul unităților de învățământ din județul Olt.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.