Încep înscrierile la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2020. Calendarul examenelor

evaluare nationala medie sub 5Începând de astăzi şi până pe 5 iunie, au loc înscrierile pentru examenul de Evaluare Naţională.

Înscrierile sunt făcute automat de şcoală pentru toţi absolvenţii şi nu este necesar ca elevii să se depună o cerere în acest sens, potrivit metodologiei publicate în Monitorul Oficial.

Totodată, în perioada 2- 12 iunie elevii pot participa la cursurile de pregătire ce sunt organizate de şcoli.

Calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale a fost publicat de Ministerul Educaţiei.

În perioada 2-5 iunie are loc înscrierea elevilor.

Probele se vor desfăşura în perioada 15 – 18 iunie, astfel: pe data de 15 iunie ale loc proba scrisă la Limba şi literatura română, pe data de 17 iunie va fi organizată proba scrisă la Matematică, iar pe 18 iunie proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Pe 22 iunie (până la ora 14) este programată afişarea rezultatelor.

Pe 22 şi 23 iunie trebuie depuse contestaţiile, ce vor fi soluţionate în intervalul 23-26 iunie.

Pe data de 27 iunie vor fi afişate rezultatele finale.

În contextul epidemiei de coronavirus, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va exista o a doua sesiune a Evaluării Naţionale ce va fi organizată pentru elevii bolnavi, care nu vor putea participa la prima sesiune.

„Examenele naţionale vor avea loc fizic, aşa cum au fost planificate şi anunţate deja de câteva săptămâni. Deci, evaluarea naţională se va face începând din 15 iunie, aşa cum a fost planificată, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat”, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

„Pentru copiii care, însă, sunt bolnavi, care sunt găsiţi cu febră la intrarea în şcoală, care sunt izolaţi împreună cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau într-un cartier care este în carantină, pentru aceştia se organizează o a doua sesiune de Evaluare Naţională începând din 29 iunie”, a mai spus preşedintele.

Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul vor avea loc cu prezenţa fizică a candidaţilor şi nu online.

 

 

 

 

Sanatate

 

 

Social

Cinci adolescenți și-au pierdut viața, înecați în Siret, după ce ieșiseră la scăldat, pe fondul temperaturilor extrem de ridicate. După mai multe ore de căutări pe raza comunei Filipești din județul Bacău, pompierii au găsit trupurile fără viață pe malul râului.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.