Psihoza coronavirus în Dolj. 130 de români din Italia au ajuns la Craiova

aeroport craiovaCursa din Bergamo a sosit duminică noaptea. Ar fi trebuit să aibă 179 de pasageri, dar au venit doar 136, pentru că 43 de pasageri au renunţat să mai urce în avion şi au rămas în Italia.

A fost un zbor nu tocmai liniştit pentru pasagerii din cursa Bergamo – Craiova. Când s-au îmbarcat din Italia au aflat că în Craiova îi aştepta o armată de oameni.

Zeci de medici, mascaţi, forţe de ordine şi autorităţi i-au aşteptat pe pasagerii care au fost examinaţi de teamă ca nu cumva vreunul dintre ei să aducă virusul ucigaş în ţară. La coborârea din aeronavă, pasagerii au completat un chestionar şi apoi au fost examinaţi de medici.

În cazul în care vreunul manifesta simptomele coronavirusului intra în carantină 14 zile într-un cămin al unui liceu din Bechet. 

Prefectul de Dolj, Narcis Purcărescu, a declarat că nu există nicio persoană contaminată cu coronavirus.„Am avut o echipa de medici de la Spitalul de Boli Infecţioase împreună cu echipa de la situaţii de urgenţă. Am avut la dispoziţie două salvări. După cum bine ştiţi, erau programaţi 179 de pasageri şi au venit doar 136, restul au renunţat la vizită în România. Nu au fost probleme, nu avem cazuri de persoane contaminate, nu avem cazuri de persoane care să necesite carantină", a spus Narcis Purcărescu. 

La Bechet, zeci de oameni au ieșit, aseară, în stradă, după ce autorităţile au anunţat că toate persoanele care vin din zonele de carantină din Italia ar putea fi izolate într-un campus şcolar din localitate.

Oamenii nu vor ca persoane care vin din Italia sa fie duse în campusul școlar. Primele persoane ar putea ajunge în carantină în campusul liceului din Bechet azi. Nemulțumiți de această decizie, aproximativ 50 de persoane s-au adunat în faţa primăriei din Bechet.Localnicii sunt speriaţi şi spun că locul de carantină ales de autorităţi este la câțiva zeci de metri de şcoală unde elevii învaţă zilnic.

Trei persoane care s-au întors din Italia, băgate forțat în carantină la Craiova

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...