Fose septice comune în locul sistemelor de canalizare

fose septice in loc de canalizareFlorin Roman a declarat, luni, că o alternativă la sistemele de canalizare din satele de munte, ale căror costuri de branșare sunt ridicate, ar putea fi un program de fose septice.

"Gradul de branșare la rețea este de regulă 30-40%, pentru că oamenii refuză să se branșeze din cauza costurilor ridicate cu branșamentele.Soluția ar fi ca aceste fose septice să fie amenajate pe grupuri de 20- 30 de proprietăți, în special în zona de munte și în zona mai răsfirată. O asemenea fosă septică ar fi undeva la 50.000 de euro. Deci patru fose septice ar rezolva cu echivalentul a 200.000 de euro o lucrare care înseamnă foarte mulți bani", a declarat liderul deputaților liberali Florin Roman, luni, în Parlament.

Liderul deputaților PNL a subliniat că prețul branșării la sistemul de canalizare în comune este mult mai mare decât folosirea unor fose septice.

Ministrul Lucrărilor Publice a precizat în prealabil că rata de racordare a locuințelor din mediul rural la sistemele de canalizare este în jururl procentului de 20%.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...