200.000 de lei amendă pentru muncă la negru

munca la negruDin cele peste 800 de controale efectuate de către inspectorii ITM,  în cele 7 luni care au trecut de la începutul anului,  au fost depistate 80 de persoane care lucrau fără forme legale. În topul firmelor cu cele mai mari amenzi se află  trei societăți din Caracal, Drăgănești Olt și Izvoarele.

Patronii a trei societăţi din Caracal, Izvoarele și Drăgănești-Olt au fost depistați, în primele șapte luni ale lui 2019, de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt că foloseau forţă de muncă fără forme legale de angajare. Cei trei patroni s-au ales cu amendă în valoare de 200.000 de lei, fiecare.

De asemenea, în urma controalelor firmele au fost obligate să încheie contractele de muncă pentru toţi angajaţii depistaţi lucrând la negru. „În primele 7 luni am efectuat 814 controale dintre care 80 au fost pentru a depista oameni angajați fără forme legale. Cele mai mari amenzi au fost de 200.000 de lei pentru trei patroni din Caracal, Izvoarele și Drăgănești Olt“, a spus Cristian Ungureanu, inspector șef ITM Olt.

Dat fiind valoarea mare a amenzilor cele trei firme au contestat în instanță sancțiunile. Patronii celor trei firme speră, în acest fel, ca prin sentinţele date de magistrați să le fie diminuate amenzile sau chiar anulate.

De altfel, cele mai multe procese verbale de contravenţie atacate în instanţă de către angajatorii sancţionaţi sunt pentru muncă la negru. Majoritatea proceselor de acest fel sunt pierdute de către cei care le atacă în instanţă şi, sunt obligaţi să plătească amenzile primite, plus cheltuielile de judecată. Acest lucru demonstrează temeinicia actelor de control întocmite de către inspectorii de muncă. În cazul în care angajatorii nu fac dovada contestării sancţiunilor, ITM înaintează aceste procese verbale de contravenţie Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt pentru executare silită.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...