Oftalmologii suedezi consultă peste 700 de slătineni

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

control oftalmologic gratuitPeste 700 de slătineni s-au înscris pentru consultațiile oftalmologice gratuite organizate de Primăria Slatina în colaborare cu asociația VISION FOR ALL.

Timp de patru zile, o echipă de șase medici oftalmologi  verifică ochii slătinenilor ce s-au programat pentru un consult.  Numai în prima zi a camapniei, medicii au consultat peste 300 de oameni care au venit ba să își verifice vedere, ba să își schimbe ochelarii. 

Pentru 95% dintre pacienți au fost prescriși ochelari. Din păcate, 70% dintre aceștia nu fuseseră niciodată la un consult oftalmologic. Celor cu probleme mai vechi le-a fost recomandat un consult mult mai amănunțit la oftalmolog.

„Au fost pacienți de toate vârstele. De la 8 ani în sus. Cei mai mulți au spus că nu văd la distanțe mici, dar am descoperit că nu au doar ochiul obosit ci și cataracte. Cazurile cu probleme, acolo unde erau deja intervenții ale medicilor, le-am recomandat să meargă la medicul care deja le cunoaște dosarul medical“, a spus președintele Asociației ‘Vision for All’, medicul Lenușa Davidson.

Oamenii și-au respectat orele de programare iar medicii au putut să ii examineze pe toți cei prezenți.

„Am mai avut astfel de campanii in Sibiu, Pitești, Vaslui, Buzău, Brăila și in Capitală, dar aici organizarea este ireproșabilă şi am putut consulta un număr mare de oameni. Pentru noi este important să examinăm cât mai mulți oameni’, a completat Davidson.

Campania este programată până pe 29 iunie, iar contoalele oftalmologice au loc la Şcoala nr 1,  ochelarii costând doar 5 lei.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...