Evaluarea Naţională: opt absolvenţi au obţinut media 10

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Evaluare Nationala Slatina OltMarţi s-au afişat primele rezultate ale Evaluării Naţionale.

Cele mai bune rezultate la Evaluarea Naţională au fost înregistrate în judeţele Brăila - 87,6% dintre elevi obţinând note peste sau egale cu 5; Cluj - 87,4% şi Prahova - 84%.

La polul opus se află judeţele Giurgiu - cu 53,6%, Teleorman - cu 58% şi Mehedinţi - cu 64,3%.

Un număr de 106.838 de candidaţi din cei 146.105 prezenţi la examen au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 la Evaluarea Naţională.

Rata de participare a fost de 94,2%: 146.105 prezenţi dintr-un total de 155.020 de elevi înscrişi.

Opt absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Olt au obţinut media 10. La polul opus, sunt cinci elevi care au luat doar punctul din oficiu la ambele probe scrise, cea de limba şi literatura română şi cea de matematică, ale examenului.

Cinci dintre cei opt elevi de 10 de la Evaluarea Naţională sunt de la unităţi de învăţământ din municipiul Slatina, unul din municipiul Caracal, iar ceilalţi doi provin de la unităţi şcolare din mediul rural, respectiv din comunele Orlea şi Sârbii Măgura. Aceştia sunt Carmen Maria Albotă, Maria Măricuţoiu, Robert Alexandru Pârvu de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, Alexandra Andreea Butoi de la Liceul cu Program Sportiv Slatina, Ana Maria Andreea Dragomir de la Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” Slatina, Bianca Ioana Fărcăşanu de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal, Cristina Maria Postelnicu de la Şcoala Gimnazială Orlea şi Lucia Maria Vasilescu de la Şcoala Gimnazială „Florian Diţuleasa” din satul Vităneşti, comuna Sârbii Măgura.

Elevii nemulţumiţi de notele obţinute pot contesta rezultatul marţi, în intervalul orar 14:00 – 20:00, rezultatele finale urmând a fi afișate sâmbătă, 29 iunie. Media generală obținută la Evaluarea Naţională având o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...