Slătinenii de pe Grădiște vor avea canalizare și asfalt

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

canalizare gradiste slatinaMunicipalitatea va demara două proiecte - introducerea rețelei de canalizare și asfalt pe străzile din zona Grădiștei. Lucrările vor incepe in luna iulie, iar finanțarea investițiilor se va face cu bani de la bugetul local.

Primăria Slatina va crea condiții europene pentru slătinenii care locuiesc în zona Grădiște. Ani de zile municipalitatea a încercat să obțină fonduri europene pentru introducerea canalizării pe străzile din acestă zonă. În 2016 a fost depusă o cerere de finanțare pe programul operațional infrastructura mare. Această cerere nu a fost aprobată, astfel că autoritățile slătinene au tot încercat să găsească finanțare, dar ]n zadar. Aceste lucrări vor fi realizate până la urmă cu bani de la bugetul local. În acest moment se lucrează la studiul de fezabilitate iar in maxim două săpătămâni, proiectul va fi urcat în SICAP.

„După cum știți, Slatina este într-un program cu Compania de Apă, un program prin care să introducem rețele de apă și canalizare în această zonă a orașului, pe străzile menționate. Din păcate, CAO se străduiește de 3 ani să semneze un contract pe Programul Operațional Infrastructură Mare și nu s-a reușit până acum semnarea acestuia. Deja cetățenii au ajuns la capătul răbdării și pe bună dreptate. De aceea am luat decizia să le facem pe fonduri din bugetul local”, a explicat Emil Moț, primarul Slatinei.
Potrivit edilului, paralel cu realizarea studiilor de fezabilitate la canalizare, se lucrează și la contractul cadru pentru asfaltarea celor șase străzi: Fundătura Oltului, Nicolae Buică, Zăvoiului, Fântânilor, Meșteșugarilor și Puțuri. „În același timp suntem separat cu studiile de fezabilitate pentru asfaltare tot în acele zone, în care vom amenaja și trotuare. Am tot așteptat să vină mai întâi cu canalizarea, pentru că nu puteam să venim mai întâi cu asfaltul și apoi să spargem și să băgăm canalizare”, a mai precizat edilul.
Pentru proiectul ce presupune introducerea rețelei de apă și canalizare, municipalitatea a alocat suma de 5,5 milioane lei, iar asfaltarea străzilor respective este cuprinsă în acordul cadru. De asemenea, această investiție va fi finanțată cu bani din bugetul local.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...