Slătinenii nu vor plăti taxe pentru gunoi

sistem integrat de management al deeurilor in judeul olt balteniPrimăria Slatina va achita din bugetul local cheltuielile cu depozitarea deșeurilor la halda ecologică de la Bălteni.

Primăriile din județ au aprobat încă din luna ianuarie taxele de salubritate pentru proiectul care prevede colectarea gunoiului de pe raza județului Olt. Sumele au fost stabilite și aprobate prin hotărâri ale consiliilor locale.

Taxa de salubritate pe care cetățenii o vor achita este mai mare pentru locuitorii din mediul urban și mai mică pentru cei din mediul rural: 3,69 de lei va plăti lunar un cetățean care locuiește la sat și 11,75 lei un cetățean care locuiește la oraș pentru colectarea gunoiului.

Până în prezent zeci de tone de gunoi de pe raza întregului județ au fost aduse la depozitul ecologic de la Bălteni. Gunoaiele din comunele oltene sunt colectate şi transportate de operatorii existenţi în localitățile din Olt  până când autoritățile județene vor organiza o nouă licitaţiei pentru desemnarea unui operator care să se ocupe de colectarea și transportul deșeurilor de pe raza județului.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...