Pompierii din Slatina, în sprijinul ialomițenilor

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

container de mare capacitate generatoare de curent electricFenomenele meteorologice din ultimele zile – vânt puternic și depunere de gheață pe stâlpi și cabluri – au dus la avarii importante la rețeaua de alimentare cu energie electrică înregistrate în Ialomița.

În acest context, 16 containere de mare capacitate generatoare de curent electric de la mai multe inspectorate pentru situații de urgență din țară au fost dislocate în acest județ, unul dintre ele fiind de la ISU Olt.

container de mare capacitate generatoare de curent electric1„Pentru asigurarea necesităților populației din zonele afecatate, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus dislocarea în județul Ialomița a 16 containere de mare capacitate generatoare de curent electric. În sprijinul populației din județul Ialomița va acționa și containerul pentru suport logistic al intervenţiei tip IV-iluminat, aflat în dotarea ISU Olt, încadrat cu doi pompieri din cadrul Detașamentului Slatina. Tehnica dislocată va rămâne în sprijinul autorităților din Ialomița până la remedierea avariilor de către echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică. Containerele pentru suport logistic al intervenţiei tip IV-iluminat au o capaciate de 450 kVA și permit alimentarea temporară a unor localităţi cu energie electrică în cazul în care reţeaua publică cedează din cauza vremii nefavorabile”, a declarat Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt ISU Olt.

Containerul pentru iluminat din cadrul ISU Olt a mai fost utilizat și în luna decembrie 2018 pentru alimentarea cu energie a localităților afectate de vântul puternic din județele Caraș Severin și Timiș.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...