Zilele Slatinei 2019 - Gala Campionilor

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

gala campionilorAcum 651 de ani, pe data pe 20 ianuarie 1368, într-un document emis de Vladislav I, numele orașului Slatina a fost menționat pentru prima dată.

Zilele Slatinei 2019 au început cu Gala Laureaților - Gala Campionilor și se va încheia pe 24 ianuarie, cu Gala Seniorilor. La festivitatea de premiere au fost invitați aproximativ 1.000 de elevi, sportivi, profesori și antrenori cu rezultate remarcabile.

Pe scena sălii de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” autoritățile slătinene au oferit diplome și premii în bani, elevii merituoși primind premii de excelență de câte 1.000 lei sau burse de merit în valoare de 100, 75 sau 50 de euro, iar profesorii și antrenorii câte 350 de lei. Alte premii au fost acordate elevilor care au reușit să obțină media 10 anul trecut, dar și celor care s-au implicat în activități culturale sau artistice. Sportivii cu rezultate au fost și ei recompensați de autorități, la Gala Campionilor. Valoarea totală a premiilor este de peste 330.000 lei.

Zilele Slatinei vor continua cu Gala Superlativelor - marţi, începând cu ora 17:00, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”. Invitați sunt reprezentanți ai instituțiilor județene, ai investitorilor care au contribuit semnificativ la bugetul orașului precum și șapte veterani de război din Slatina, care vor fi desemnați anul acesta cetățeni de onoare ai orașului. Pentru ei vor cânta Ovidiu Komornyik, Amedeea Violin și Veran Zorilă, evenimentul fiind prezentat de Monica Davidescu.

Gala Seniorilor, dedicată cuplurilor care au împlinit, în 2018, 50 de ani de căsătorie are loc pe 24 ianuarie, de la ora 17:00, tot la Centrul Cultural Slatina. Gabriel Dorobanțu este invitat să le cânte seniorilor orașului. Cu acest eveniment se încheie seria manifestărilor organizate de autorități pentru a marca 651 de ani de atestare documentară a orașului.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...