Se pot depune cereri pentru tichete sociale de Paște

tichete socialePrimăria Slatina anunță că de luni, 1 februarie, s-a demarat al zecelea sezon de depunere al cererilor pentru acordarea de tichete sociale care vor fi distribuite slătinenilor, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște din acest an.

În acest sens, se mențin cele zece puncte din municipiul Slatina amenajate inițial, puncte unde se vor putea depune cererile până în data de 26 februarie.

Potrivit unui comunicat remis de autoritățile locale, beneficiari ai acestei măsuri sunt: persoane cu handicap grav sau accentuat; pensionari – fără a se ține seama de vârstă și tipul de pensie, dar ale căror drepturi obținute din pensie sau, după caz, din pensii și/sau venituri nete cumulate, sunt cel mult egale cu 1.200 de lei pe lună.

„Acordarea tichetelor sociale se va face pe bază de cerere scrisă tip distribuită gratuit, însoțită de fotocopii ale următoarelor documente: pentru pensionari – documente din care să rezulte apartenența la categoria de pensionar, respectiv cupon/decizie pensie din luna curentă sau cel mult luna anterioară depunerii cererii; act de identitate al solicitantului, care poate fi beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia; act de identitate al beneficiarului în condițiile în care persoana beneficiară este diferită de persoana solicitantă; pentru persoanele cu handicap grav/accentuat: documente din care să rezulte apartenența la categoria de persoană cu dizabilități, respectiv certificatul de încadrare în grad de handicap grav/accentuat; act de identitate al solicitantului, care poate fi beneficiarul sau reprezentantul legal al acestuia; act de identitate al beneficiarului în condițiile în care persoana beneficiară este diferită de persoana solicitantă”, transmit reprezentanții Primăriei Slatina.

 

Tichetele sociale, în valoare de 100 lei, respectiv zece tichete a câte 10 lei fiecare, vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de produse alimentare, produse de curățenie și igienă corporală sau a locuinței, produse farmaceutice, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte. Reamintim că aceste tichete sociale se acordă de două ori pe an: cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și de Paște. De menționat că tichetele sociale (100 lei de beneficiar pe sărbătoare) vor fi primite de beneficiari direct la domiciliu, prin intermediul Poștei Române.

Cele zece puncte vor fi amenajate după cum urmează: Primăria municipiului Slatina – două puncte de primire (sediu central: strada Mihail Kogălniceanu, nr. 1; Direcția Generală Economică: strada Toamnei, nr. 6); Direcția de Asistență Socială Slatina – trei puncte de primire (sediu central – strada Frații Buzești, nr. 6; Centrul Comunitar de Asistență Medico-Socială: strada Nicolae Bălcescu, nr. 22; Clubul Pensionarilor: strada Victoriei); Direcția Administrare Patrimoniu – un punct de primire în strada Unirii, nr. 2 B; Centrul „Complex servicii pentru persoane adulte cu dizabilități și alte persoane aflate în situații de nevoie Slatina” al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt – un punct de primire: strada Centura Basarabilor (Progresul); Compania de Apă Olt – două puncte de primire (casieria sediu central: strada Artileriei, nr. 2; casieria Dispecerat: strada Textilistului); Loctrans – un punct de primire la casieria din bulevardul A. I. Cuza.

Cererea pentru acordarea Tichetelor Sociale va fi disponibilă gratuit la cele zece puncte publice mai sus-menționate și poate fi transmisă totodată on-line cu condiția ca, odată cu solicitarea, să fie expediate şi documentele prevăzute mai sus, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

 

 

 

Sanatate

 

 

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.