Apel la cei care s-au vindecat pentru donare de sânge pentru prelucrarea de plasmă

donare sange pentru plasmaEste nevoie urgentă de sânge, anunță Centrul de Transfuzii Sanguine Olt, care face apel la locuitorii județului care au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2 și s-au vindecat pentru a dona sângele necesar pentru prelucrarea de plasmă cu anticorpi COVID-19.

Potrivit CTS Olt, urgent este nevoie de sânge grupele 0 și A, însă sunt așteptați să doneze și oameni cu alte grupe de sânge, care s-au vindecat de Coronavirus.

„Rugăm pe toți foștii pacienți infectați cu noul Coronavirus care s-au vindecat și care nu au alte probleme de sănătate să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguină Olt să doneze sânge în vederea prelucrării de plasmă cu anticorpi COVID. Este foarte mare nevoie de grupele 0 și A! Și nu numai! Pacienți în stare foarte gravă au nevoie de dumneavoastră. Nu trebuie decât să veniți cu documentele medicale și vom stabili împreună cum și când veți putea dona sânge”, este apelul făcut de reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine Olt.

asistenta sju slatinaCei care doresc să doneze sânge sunt așteptați să se prezinte la CTS Olt care își desfășoară activitatea în sediul din municipiul Slatina – Policlinica Veche, de luni până vineri, începând cu ora 08:00.

O asistentă a Secţiei Medicină Internă din cadrul Spitalului Judeţean Slatina se confruntă cu o formă severă de coronavirus. Este internată la Terapie Intensivă și are nevoie de plasmă de la pacienţii vindecaţi de COVID-19, iar colegii şi prietenii acesteia fac apel la cei care doresc să-i întindă o mână de ajutor.

„Vă rugăm din suflet, cei care aţi fost infectaţi cu virusul Covid-19 si v-aţi vindecat, nu ezitați să salvați o viață donând plasmă la Centrul de Transfuzii Slatina. Avem nevoie urgent de grupa A sau O cu specificația pentru Dina Cecilia, asistent medical infectat cu virusul Covid-19”, este apelul colegilor asistentei.

 

 

 

 

Sanatate

 

 

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.