Masca, obligatorie și în spații deschise în Caracal

masca obligatorieComitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în ședința de marţi, introducerea obligativităţii purtării măştii de protecţie şi în spaţiile publice deschise din municipiul Caracal, unde rata de incidenţă a îmbolnăvirilor cu COVID-19, în ultimele 14 zile, a ajuns la 2,70 la mia de locuitori.

„Prin hotărârea CJSU de astăzi, a fost introdusă și obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise din municipiul Caracal. Măsura a fost adoptată în scopul prevenirii răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 având în vedere că incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile în această localitate este în creştere (rata de incidenţă – 2,70)“, se arată într-.un comunicat al Prefecturii Olt.

În același timp, s-a hotărât suspendarea activității cu publicul în localurile de alimentaţie publică şi barurile din localităţile Milcov, Perieţi, Brebeni, Bălteni şi Dobreţu, unde de asemenea rata de infectare este foarte mare. În aceste trei localităţi rămân deschise doar terasele.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 15.10.2020 şi se menţin până la data atingerii unei incidenţe cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori.

S-au modificat și actualizat scenariile de funcționare la clase din șase unități școlare

Tot în ședința CJSU Olt de marți au fost modificate și actualizate scenariile de funcționare a șase unități de învățământ din județ. Astfel, s-a hotărât suspendarea activităților didactice organizate în modalitatea ,,față în fațăˮ în unele clase din unități de învățământ din județul Olt, pe o perioadă de două săptămâni, acolo unde cursurile vor fi desfăşurate în sistem online.

Acestea sunt clasele a V-a A, a VI-a A, a VI-a B, a X-a A și a XII-a D de la Liceul Teoretic „Ioniță Asan” Caracal, în perioada 7 – 20 octombrie; toate clasele ciclului gimnazial și liceal de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, în perioada 12 – 25 octombrie; clasa a VII-a B de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Slatina, în perioada 1 – 14 octombrie; clasa a IV-a A de la Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu” Slatina, în perioada 10 – 23 octombrie; clasa pregătitoare B de la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina, în perioada 10 – 23 octombrie; clasa a VII-a A de la Școala Gimnazială Izbiceni, în perioada 1 – 14 octombrie.

 

 

 

 

Sanatate

 

 

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.