Coronavirus Olt. Restricții la Caracal și Cezieni

primaria caracalComitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a decis, miercuri, aplicarea unor măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 în municipiul Caracal şi comuna Cezieni.

Municipiul Caracal și comuna Cezieni sunt localitățile care înregistrează o rată a incidenței cumulate a cazurilor din ultimele 14 zile mai mare de 1,5 la o mie de locuitori, respectiv la Caracal rata de infectare este de 2,37, iar la Cezieni de 4,94.

Măsurile dispuse de autoritățile județene sunt: suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor; suspendarea activităţii restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în hotel; suspendarea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc; suspendarea activităţii în spații închise pentru cinematografe și teatre.

Aceste măsuri intră în vigoare începând de joi, 8 octombrie, şi se menţin până la data atingerii unei incidenţe cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile mai mică sau egală cu 1,5 la 1.000 de locuitori. Pentru operatorii economici care desfășoară activități de preparare a hranei se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Scenariu galben în toate școlile caracalene

CJSU Olt a luat decizia ca toate unitățile de învățământ din municipiul Caracal să treacă în scenariul 2 sau galben de funcționare, începând de vineri, 9 octombrie, până la data atingerii unei incidenţe cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile mai mică de 1 la 1.000 de locuitori – scenariul sau verde sau mai mare de 3 la mia de locuitori – scenariul 3 sau roșu. Autoritățile spun că unitățile de învățământ din comuna Cezieni funcționează conform scenariului galben de la începutul anului școlar 2020-2021.

Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în zona unităților școlare, mai spun autoritățile. „Prin hotărârea CJSU de astăzi (miercuri, 7 octombrie n.r.), a fost introdusă și obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani și care staționează în spațiul public deschis, pe o rază de 100 de metri în jurul căilor de acces ale unităților de învățământ din județul Olt. Această măsură se aplică în intervalul orar de desfășurare al cursurilor școlare, respectiv între orele 07:30 şi 19:30, în vigoare începând de vineri, 9 octombrie, şi se menţine pe perioada stării de alertă. Pentru punerea în aplicare a acestei măsuri, autorităţile administraţiei publice locale sau conducerea unităţilor de învăţământ marchează, prin mijloace adecvate, perimetrul de 100 de metri din jurul căilor de acces ale unităților de învățământ”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

 

 

 

 

Sanatate

 

 

Social

Raed Arafat a anunțat, miercuri, după ședința de guvern, că a fost modificată din nou hotărârea CNSU privind starea de alertă, la capitolul despre organizarea evenimentelor private, respectiv nunți și botezuri, astfel încât să fie mărit numărul maxim de invitați la interior la 200, dacă persoanele...

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.