122 de școli din Olt încep anul şcolar fără autorizaţii sanitare de funcţionare

directia de sanatate publica oltDin totalul de 492 de unităţi de învăţământ din judeţul Olt, un număr de 122 de școli nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, potrivit unui comunicat remis, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică.

 

La 120 dintre acestea, autorizaţiile sanitare au fost respinse, iar două școli - una din oraşul Balş şi una din oraşul Corabia - nu au solicitat autorizaţia sanitară de funcţionare.

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică Olt 370 de școli au autorizaţia sanitară de funcţionare, 199 fiind grădiniţe, 125 şcoli generale, 31 licee sau colegii, şapte postliceale, restul fiind unităţi conexe.

Alte 122 de școli nu au autorizaţie - 70 grădiniţe, şi 50 de şcoli generale – eliberarea autorizaţiilor fiind respinse.

Motivele neacordării autorizațiilor de funcționare

  • lipsă sursă proprie de apă potabilă sau apă ce nu respectă parametrii de potabilitate (microbiologici şi/sau fizico-chimici);

  • clădiri având componente de construcţie deteriorate (faţade, tavane, pereţi interiori, acoperişuri);

  • grupuri sanitare necorespunzătoare (deteriorate, număr insuficient de cabine WC, cabine WC pentru elevi neseparate pe sexe, lipsă grup sanitar personal didactic);

  • mobilier şcolar degradat sau neadaptat ca dimensiuni la vârsta tinerilor aflaţi în pregătire;

  • lipsa sistemului de canalizare sau existenţa unui sistem de canalizare necorespunzător;

  • lipsa platformelor betonate pentru colectarea reziduurilor solide;

  • gard împrejmuitor incomplet sau inexistent.

DSP Olt mai arată că unităţile de învăţământ pot solicita autorizarea sanitară a unităţilor şcolare, potrivit Ordinului MS 1.030 din 2009, după remedierea deficienţelor constatate.

Pin It