Spitalul Slatina aproape că nu mai are locuri pentru bolnavii cu coronavirus

spitalul judetean de urgenta sju slatinaÎn ultimele zile au fost foarte multe cazuri de persoane infectate cu noul Coronavirus. Situația epidemiologică din județ este în dinamică iar Blocul Medical al Spitalului Județean de Urgență Slatina este aproape plin.

Numai în secția COVID-19 de la Medicală numărul oltenilor care au virusul se apropie de 80 iar în Secția de Boli Infecțioase sunt internați alți 20 de suspecți.

Având în vedere faptul că situația epidemiologică este în dinamică (unii pacienți se externează, alții se internează), numărul internărilor ce se mai pot face este foarte redus. Surse medicale spun că, dacă se va menține actualul trend ascendent al infectărilor la nivel de județ, situația din următoarele două săptămâni va fi critică, noile cazuri fără alte afecțiuni (cele cu alte afecțiuni fiind transferate la spitalul – suport Caracal) trebuind să aleagă dacă se tratează acasă sau la spitale din alte județe.

 

Astfel, dacă azi numărul noilor infectați va fi mai mare decât cel al pacienților ce trebuie externați, deja nu se vor mai putea face internări la Slatina.

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții instituției Guvernului în teritoriu, luni erau nu mai puțin de 101 pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2 care erau internați în cele două unități medicale din județ.

Pin It