Bacalaureat 2020. Alți șase candidaţi cu medii de 10 în Olt

bacalaureat istorieÎnainte de contestaţii, la nivelul judeţului Olt doar șapte liceeni au obţinut media finală 10 la Bacalaureat. În urma contestaţiilor, numărul acestora a crescut cu șase.

Avem un absolvent al Colegiului Național „Radu Greceanu” Slatina care a depus contestație la limba și literatura română după ce a obținut nota 9,80, iar după recorectarea lucrării a luat 10.

Un elev de la aceeași unitatea de învățământ liceal a luat inițial nota 9 la română și după rezolvarea contestației a obținut 10, iar acesta a contestat și nota de 9,60 pe care a avut-o la matematică, iar după recorectarea lucrării a luat 10.

De asemenea, un alt licean de la Colegiul „Radu Greceanu” care a luat 9,60 la proba scrisă de limba și literatura română a depus contestație, iar ca urmare a soluționării acesteia nota finală a fost de 10.

Un absolvent al Liceului Teoretic „Petre Pandrea” Balș, care a luat nota 9,35 la limba română a depus contestație și în urma recorectării lucrării a obținut nota 10.

 

Un elev de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina notat anterior cu 9,70 la proba scrisă de limba și literatura română, după soluționarea contestației nota a fost de 10, la matematică a obținut 9,90 și după recorectarea lucrării are 10.

Tot de la „Ion Minulescu”, un elev care a contestat nota obținută la română a obținut, în urma contestației,  nota 10.

Astfel, numărul mediilor de 10 obținute la Bacalaureat de absolvenții de liceu din Olt a crescut la 13.

Cinci liceeni sunt de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, cinci de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina și câte unul de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, Liceul „Ştefan Diaconescu” Potcoava și Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balș.

 
Pin It