Rezultate Bacalaureat 2020. Notele pe județe au fost publicate

bacalaureat 2020În premieră, anul acesta rezultatele examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională sunt anonimizate. Acest lucru înseamnă că nimeni nu va putea vedea numele niciunui candidat asociat cu o notă. Totul se va desfăşura pe baza unor coduri unice, corespunzătoare fiecărui participant în parte.

Rezultate Bacalaureat 2020 Olt

Atât la avizier, cât şi pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020, vor apărea coduri în dreptul cărora vor fi afişate notele şi mediile obţinute. Fiecare candidat va avea la dispoziţie, în prealabil, codul corespunzător. VEZI AICI detalii despre anonimizarea rezultatelor la BAC

Condiţii pentru a promova BAC-ul

Ministerul Educaţiei a prezentat care sunt condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru ca un candidat să fie considerat „promovat”. Sunt doar trei cerinţe, care trebuie însă îndeplinite cumulativ.

 • să aibă echivalate, recunoscute sau să fi susţinut toate examenele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
 • să dea toate examenele scrise şi să obţină nota 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
 • să obţină media 6 (cel puţin) la probele scrise.

Cum se depun contestaţiile?

Calendarul depunerii contestaţiilor la BAC 2020:

 • marţi, 30 iunie - în intervalul orar 16-20
 • miercuri, 1 iulie - în intervalul orar 8-12

Cererile de contestaţie pot fi depuse atât la instituţia de învăţământ unde a fost susţinut examenul de Bacalaureat, cât şi în format electronic. Aceştia vor completa şi o declaraţie-tip prin care atestă că sunt informaţi asupra procedurii de contestare a notei iniţiale. În cazul în care candidatul nu a împlinit încă vârsta legală de 18 ani, declaraţia-tip va fi semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestuia. Detaliile legate de depunerea contestaţiilor au fost afişate şi pe uşile sălilor de examen.

Nota obţinută în urma reexaminării lucrării poate fi mai mică sau mai mare decât cea iniţială. IMPORTANT! În cazul lucrărilor notate iniţial între 4,50 – 4,99 sau al celor care au primit o notă mai mare sau egală cu 9,50, rezultatul final rămâne cel obţinut în urma contestaţiei. Restul vor primi o notă modificată în urma contestaţiei doar dacă aceasta diferă cu mai mult de 0,5 puncte de cea iniţială.

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2020 vor fi afişate pe data de 5 iulie.

Când începe sesiunea specială a Bacalaureatului de anul acesta

Absolvenţii de liceu care la Bacalaureat 2020, prima sesiune, au avut temperatura peste maximul admis, au fost în izolare sau carantină din cauza epidemiei de COVID-19, precum şi cei care nu au putut participa din alte motive medicale se pot înscrie la sesiunea specială a acestui examen.

 • 29 iunie - 3 iulie - înscrierea candidaţilor
 • 6 iulie - Limba şi literatura română - proba E a) - proba scrisă
 • 7 iulie - proba obligatorie a profilului - proba E c) - proba scrisă
 • 8 iulie - proba la alegere a profilului şi a specializării - proba E d) - proba scrisă
 • 9 iulie - Limba şi literatura maternă - proba E b) - proba scrisă
 • 10 iulie - afişarea rezultatelor (ora 12,00)
 • 10 iulie - depunerea contestaţiilor (între orele 14,00 - 19,00)
 • 12 iulie - afişarea rezultatelor finale (după ora 12,00)

 

 

 

 

Sanatate

 

 

Social

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt s-a întrunit luni, 19 octombrie a.c., într-o nouă ședință în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 45/19.10.2020 cu privire la introducerea de restricții în vederea combaterii și prevenirii răspândirii infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 la...

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.