Traficant de droguri prins în flagrant VIDEO
Un vâlcean în vârstă de 34 de ani, suspectat de trafic de droguri, a fost prins în flagrant de ofiţerii SCCO Olt, în timp ce ridica un colet de la o firmă de curierat din Corabia.
Trei mașini de poliție, implicate într-o tamponare în lanț
Trei autospeciale de poliție au fost implicate vineri după-amiaza într-o coliziune în lanț care a avut loc pe DN 65 – E 574, în orașul Balș.
Accident cu doi răniţi la Slătioara
Două persoane au ajuns la spital miercuri seara în urma unui accident de circulație produs în comuna Slătioara.
O nouă ediţie a Concursului Naţional „Căluşul Românesc”
În organizarea Primăriei Slatina, Ministerului Educaţiei Naţionale şi Consiliului Judeţean Olt, în perioada 18-22 iunie se va desfăşura Concursul Naţional al Copiilor „Căluşul Românesc”.
Programul de Rusalii la Plaja Olt
Clubul Sportiv Municipal Slatina anunţă că în perioada Sărbătorilor de Rusalii, şi anume în zilele de 16 şi 17 iunie 2019, Bazinul Didactic de Înot şi Clubul Nautic „Plaja Olt“ vor fi deschise.
prev
next
Un vâlcean în vârstă de 34 de ani, suspectat de trafic de droguri, a fost prins în flagrant de ofiţerii SCCO Olt, în timp ce ridica un colet de la o firmă de curierat din Corabia.
Trei autospeciale de poliție au fost implicate vineri după-amiaza într-o coliziune în...
Două persoane au ajuns la spital miercuri seara în urma unui accident de circulație produs...
În organizarea Primăriei Slatina, Ministerului Educaţiei Naţionale şi Consiliului Judeţean Olt, în perioada 18-22 iunie se va desfăşura Concursul Naţional al Copiilor „Căluşul Românesc”.
În zona Inspectoratului Școlar a fost amplasat un nou sens giratoriu. In cazul în care...
După trei zile în care s-a desfășurat concursul Disney Cup, Primăria Slatina a anunțat...
După Osica de Sus și Rusănești, DSVSA Olt a ridicat restricţiile și în gospodăria din Cilieni, afectată de pesta porcină. Testele de laborator au arătat că porcul santinelă este sănătos.
Un număr de şase focare de varicelă sunt în evoluţie la unităţi de învăţământ...
Marţi, 9 aprilie, în ședință extraordinară, consilierii județeni au apobat bugetul județului...

Life style

Ultimul episod al serialului de televiziune "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones" a stabilit un nou record de audiență, 19,3 milioane de persoane urmărind show-ul duminică seară, în SUA, a anunțat producătorul HBO, citat de Reuters.

7.000 de oameni au cântat imnul României

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

cor recordSlatina a intrat din nou în Guiness Book: şapte mii de oameni de toate vârstele, au cântat simultan Imnul României. Evenimentul a fost organizat în data de 24 ianuarie 2013, ziua în care s-au împlinit 154 de ani de la Unirea Principatelor Române, şi cu ocazia împlinirii a 645 de ani de atestare documentară a oraşului Slatina. Aşa se face că slătinenii au reuşit să stabilească un nou record pentru cel mai mare cor care a cântat imnul naţional.

Dovadă că nu au uitat să îşi iubească ţara, la Slatina, 7.000 de oameni au cântat într-un cor ad-hoc Imnul Naţional al României „Deşteaptă-te române!”cor

Momentul unic a fost marcat în chiar Ziua Unirii Principatelor Române, pe Esplanada din Slatina. Oameni de toate vârstele au răspuns chemării autorităţilor pentru a scrie o nouă pagină în Cartea Recordurilor, în contul Slatinei. Timp de 10 minute din piepturile a mii de slătineni a răsunat imnul naţional al României, oamenii reuşind astfel să să doboare un nou record, pentru cel mai mare cor din România.

Organizatorii au pregătit pentru acest eveniment 4.747 de certificate de participare, însă prezenţa a fost mult mai numeroasă, fiind estimată la peste 7.000 de persoane.

Fix la ora 11.00, slătinenii prezenţi în centrul oraşului au intonat simultan, timp de 10 minute, imnul naţional al României: "Deşteaptă-te române".

Tonul imnului a fost dat de tânăra interpretă de muzică populară Alina Dorobanţu. Deşi se află la început de carieră artistică Alina Dorobanţu a spus că s-a simţit onorată dar mai ales emoţionată de faptul că ea a fost aleasă să dea tonul imnului naţional într-o zi istorică pentru România: ,, A fost un moment extraordinar, un moment pe care cu siguranţă nici un slătinean şi nici un oltean nu îl va uita .Pentru mine a fost ceva deosebit că am dat tonul şi cu toţii am format un singur glas, glasul Imnului Naţional al României. „La mulţi ani tuturor românilor“ Slătinenii au cântat primele patru strofe ale Imnului şi au fluturat steaguri tricolore.

Record după record

Evenimentul din 24 ianuarie 2013 nu a fost singular în istoria Slatinei. Oraşul de pe malul stâng al Oltului, a intrat pentru prima dată în Cartea Recordurilor în 2006, cu cea mai mare euro-horă. Primăria Slatina a primit şi confirmarea oficialilor Cărţii Recordurilor că hora din municipiu de pe 24 ianuarie a fost omologată drept record mondial, fiind menţionată acum în documentele oficiale că a avut nu mai puţin de 13.820 de participanţi.

Tot la Slatina a fost preparată, în 2012, cea mai mare ciorbă de praz din ţară, împărţită în 600 de porţii, iar în 1 decembrie 2012, pe Dealul Grădişte din Slatina a fost arborat cel mai mare steag din România având 391 metri pătraţi.

cor1cor2

Video Slatina

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.
Ingredientele pentru șase porții: carne de vită 900 g
Preparare: Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu...

oferta filmari

Economie

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, adoptarea unui act normativ prin care TVA va scădea de...
După implementarea cu succes a programului TOMATA, Ministerul Agriculturii a demarat programul...

Beauty & style

Vedete de cinema printre care Salma Hayek şi Eva Longoria au celebrat rolul femeilor în industria filmului în cadrul unei gale strălucitoare desfăşurate duminică la Cannes, în contextul eforturilor de promovare a egalităţii de gen în cinema, domeniu în care, potrivit...
Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ a fost gazda a celei de a III a ediții a...
Foloseşte creionul dermatograf maro sau brun închis pentru a accentua linia genelor numai pe...

Medicină veterinară

Ai grijă de animăluțul tău? Atunci urmărește cu atenție rândurile următoare întrucât babesioza este o boală groaznică și se vindecă foarte greu. 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...