Darius Vâlcov a fost pus sub control judiciar de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracțiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională.
În minivacanța de Rusalii, în Slatina au avut loc mai multe razii de amploare,...
Un vâlcean în vârstă de 34 de ani, suspectat de trafic de droguri, a fost prins...
În organizarea Primăriei Slatina, Ministerului Educaţiei Naţionale şi Consiliului Judeţean Olt, în perioada 18-22 iunie se va desfăşura Concursul Naţional al Copiilor „Căluşul Românesc”.
În zona Inspectoratului Școlar a fost amplasat un nou sens giratoriu. In cazul în care...
După trei zile în care s-a desfășurat concursul Disney Cup, Primăria Slatina a anunțat...
După Osica de Sus și Rusănești, DSVSA Olt a ridicat restricţiile și în gospodăria din Cilieni, afectată de pesta porcină. Testele de laborator au arătat că porcul santinelă este sănătos.
Un număr de şase focare de varicelă sunt în evoluţie la unităţi de învăţământ...
Marţi, 9 aprilie, în ședință extraordinară, consilierii județeni au apobat bugetul județului...

Life style

Ultimul episod al serialului de televiziune "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones" a stabilit un nou record de audiență, 19,3 milioane de persoane urmărind show-ul duminică seară, în SUA, a anunțat producătorul HBO, citat de Reuters.

Cinematograful Victoria

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

victoriaSlătinenii au o nouă locaţie unde se pot desfăşura activităţi culturale. Orice tip de activitate culturală, artistică, socială, cu circuit internaţional poate fi găzduită acum la Slatina, în clădirea fostului cinematograf Victoria, clădirea de pe strada Lipscani recăpătând strălucirea de altădată.

Din 1936 şi până prin anii 1990, în clădirea nr. 42 de pe strada Lipscani, cunoscută drept fostul Cinema Victoria, au rulat filme. A fost un spaţiu destinat culturii, de o strălucire aparte, pe care şi-a recăpăt-o în această vară, printr-un proiect în valoare de circa 1,7 milioane euro care a transformat actualul monument istoric, cu o arhitectură aparte, în Atelier Intercultural.

În urmă cu opt decenii, Sala „Select“, unde rulau filme, era frecventată de „lumea bună” a târgului, care se întâlnea la serate elegante, senzuale şi cu stil. Doamnele cu pălării, mănuşi, onduleuri permanente şi rochii lungi, strânse în talie şi cu spatele gol erau însoţite de domni eleganţi, în uniformă militară sau cu jachetă ori smochimg alb, papion şi nelipsita pălărie fedora.

Fostul Club al Subofiţerilor avea, în faţă, o sală de întrunire, în spate sală de popice, totul din lemn. Oficial se spune că în 1936 clubul fusese dotat şi cu cinematograf şi devenise Sala Select, care era spaţioasă, cu mobilier adecvat şi cu funcţionare permanentă. În anii '35 – '35, în sala Select rulau, cu aprobarea Ministerului Muncii sau a Ministerului Culturii, filme precum „Văduva veselă”, „Fantome vii”, „Veronica”…. şi multe alte filme de mare însemnătate pentru cinematografia română.

În perioada comunistă, în clădire nu a mai funcţionat Clubul Subofiţerilor, în 1955 Sfatul Popular anunţând UM 04385 Slatina că a luat decizia de a se face reparaţiile necesare şi a fi transformată în club sau local de cinematograf. Aşa a luat fiinţă Cinematograful „Trianon“, denumit ulterior „Victoria“.

Proiectul „Atelier Intercultural Victoria” a fost cuprins de către Primăria Slatina în Programul anual de investiţii şi după o lungă perioadă de renovare a fost finalizat cu succes. Investiţia de reabilitare şi modernizare a clădirii a fost finanţată în cadrul mecanismului financiar al Spaţiului Economic European 2009- 2014 şi Mecanismului financiar norvegian 2009-2014.

Pentru a asigura durabilitatea funcţională şi organizatorică, proiectul a inclus şi elaborarea unui plan strategic de dezvoltare pentru o perioadă de cel puţin 5 ani începând de la punerea în funcţiune. În acest sens se urmăreşte promovarea interacţiunii între diferite organizaţii culturale, socializare pentru membrii comunităţii, asigurarea accesului la manifestări culturale pentru fiecare cetăţean, indiferent de posibilităţile sale financiare, facilitarea contactului cu alte instituţii culturale din străinătate şi dezvoltarea abilităţilor de a gestiona relaţiile de cooperare internaţională. Partenerul de proiect al primăriei a fost Fundaţia EVRIS ses, Islanda.

Fostul Cinema „Victoria“ a fost redat anul acesta publicului printr-o serie de manifestări care au fost bifate de artişti dar şi de simpli oameni, iubitori de cultură.

Inaugurarea a fost marcată prin vernisajul unei expoziţii de fotografie ce a cuprins poze realizate chiar de către slătineni, expoziţie ce a putut fi admirată la subsolul Atelierului Inter-cultural Victoria.

Glamourul anilor '30 este înlocuit acum cu manifestări dedicate nu neapărat „lumii bune”, ci celor care apreciază arta, frumosul şi cultura. Istoria şi povestea acestei clădiri - monument merită să fie cunoscută de orice slătinean care îi va călca pragul.

cinema Victoria 1cinema Victoria 2cinema Victoria 4cinema Victoria 5

Video Slatina

Culinar

Ouăle roşii, simbol al Sărbătorii Sfintelor Paşti, alături de tradiţionala pască şi de cozonaci se pregătesc, de obicei, în Joia Mare. Ouăle înroşite în această zi, potrivit tradiţiei, nu se strică pe tot parcursul anului, chiar mai mult, nu se vor strica niciodată.
Ingredientele pentru șase porții: carne de vită 900 g
Preparare: Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu...

oferta filmari

Economie

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, adoptarea unui act normativ prin care TVA va scădea de...
După implementarea cu succes a programului TOMATA, Ministerul Agriculturii a demarat programul...

Beauty & style

Vedete de cinema printre care Salma Hayek şi Eva Longoria au celebrat rolul femeilor în industria filmului în cadrul unei gale strălucitoare desfăşurate duminică la Cannes, în contextul eforturilor de promovare a egalităţii de gen în cinema, domeniu în care, potrivit...
Centrul Cultural „Eugen Ionescu“ a fost gazda a celei de a III a ediții a...
Foloseşte creionul dermatograf maro sau brun închis pentru a accentua linia genelor numai pe...

Medicină veterinară

Ai grijă de animăluțul tău? Atunci urmărește cu atenție rândurile următoare întrucât babesioza este o boală groaznică și se vindecă foarte greu. 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...