Un bărbat de 76 de ani din Craiova a murit, miercuri dimineață, după ce a fost lovit de un tren Regio 2074 care circula pe ruta Lotru- Piatra Olt.
În cadrul unei acţiuni desfăşurată duminică, 17 martie a.c., polițiștii Serviciului de...
Un accident rutier a avut loc în dimineața zilei de duminică la Valea Mare.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus, ieri, 14 martie 2019, punerea sub control judiciar a medicului Cristina Mischie. Aceasta este acuzată de două acte de luare de mită.
Consilierii slătineni au hotărât miercuri predarea stadionului „1Mai“ către...
Dacă lucrurile decurg bine, în vară slătinenii vor putea merge la primul restaurant...
Clădirea centrală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina va fi reabilitată în cadrul unui proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii.
Virusul gripal tip A, subtip H1, continuă să facă ravagii printre olteni. A fost înregistrat...
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață că e declarată epidemie de...

Life style

La 23 de ani studentul la psihologie în cadrul Universităţii Harvard Mark Zuckerberg punea bazele reţelei de socializare Facebook la 4 februarie 2004, conform theguardian.com.

Cinematograful Victoria

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

victoriaSlătinenii au o nouă locaţie unde se pot desfăşura activităţi culturale. Orice tip de activitate culturală, artistică, socială, cu circuit internaţional poate fi găzduită acum la Slatina, în clădirea fostului cinematograf Victoria, clădirea de pe strada Lipscani recăpătând strălucirea de altădată.

Din 1936 şi până prin anii 1990, în clădirea nr. 42 de pe strada Lipscani, cunoscută drept fostul Cinema Victoria, au rulat filme. A fost un spaţiu destinat culturii, de o strălucire aparte, pe care şi-a recăpăt-o în această vară, printr-un proiect în valoare de circa 1,7 milioane euro care a transformat actualul monument istoric, cu o arhitectură aparte, în Atelier Intercultural.

În urmă cu opt decenii, Sala „Select“, unde rulau filme, era frecventată de „lumea bună” a târgului, care se întâlnea la serate elegante, senzuale şi cu stil. Doamnele cu pălării, mănuşi, onduleuri permanente şi rochii lungi, strânse în talie şi cu spatele gol erau însoţite de domni eleganţi, în uniformă militară sau cu jachetă ori smochimg alb, papion şi nelipsita pălărie fedora.

Fostul Club al Subofiţerilor avea, în faţă, o sală de întrunire, în spate sală de popice, totul din lemn. Oficial se spune că în 1936 clubul fusese dotat şi cu cinematograf şi devenise Sala Select, care era spaţioasă, cu mobilier adecvat şi cu funcţionare permanentă. În anii '35 – '35, în sala Select rulau, cu aprobarea Ministerului Muncii sau a Ministerului Culturii, filme precum „Văduva veselă”, „Fantome vii”, „Veronica”…. şi multe alte filme de mare însemnătate pentru cinematografia română.

În perioada comunistă, în clădire nu a mai funcţionat Clubul Subofiţerilor, în 1955 Sfatul Popular anunţând UM 04385 Slatina că a luat decizia de a se face reparaţiile necesare şi a fi transformată în club sau local de cinematograf. Aşa a luat fiinţă Cinematograful „Trianon“, denumit ulterior „Victoria“.

Proiectul „Atelier Intercultural Victoria” a fost cuprins de către Primăria Slatina în Programul anual de investiţii şi după o lungă perioadă de renovare a fost finalizat cu succes. Investiţia de reabilitare şi modernizare a clădirii a fost finanţată în cadrul mecanismului financiar al Spaţiului Economic European 2009- 2014 şi Mecanismului financiar norvegian 2009-2014.

Pentru a asigura durabilitatea funcţională şi organizatorică, proiectul a inclus şi elaborarea unui plan strategic de dezvoltare pentru o perioadă de cel puţin 5 ani începând de la punerea în funcţiune. În acest sens se urmăreşte promovarea interacţiunii între diferite organizaţii culturale, socializare pentru membrii comunităţii, asigurarea accesului la manifestări culturale pentru fiecare cetăţean, indiferent de posibilităţile sale financiare, facilitarea contactului cu alte instituţii culturale din străinătate şi dezvoltarea abilităţilor de a gestiona relaţiile de cooperare internaţională. Partenerul de proiect al primăriei a fost Fundaţia EVRIS ses, Islanda.

Fostul Cinema „Victoria“ a fost redat anul acesta publicului printr-o serie de manifestări care au fost bifate de artişti dar şi de simpli oameni, iubitori de cultură.

Inaugurarea a fost marcată prin vernisajul unei expoziţii de fotografie ce a cuprins poze realizate chiar de către slătineni, expoziţie ce a putut fi admirată la subsolul Atelierului Inter-cultural Victoria.

Glamourul anilor '30 este înlocuit acum cu manifestări dedicate nu neapărat „lumii bune”, ci celor care apreciază arta, frumosul şi cultura. Istoria şi povestea acestei clădiri - monument merită să fie cunoscută de orice slătinean care îi va călca pragul.

cinema Victoria 1cinema Victoria 2cinema Victoria 4cinema Victoria 5

Video Slatina

Culinar

Ingredientele pentru șase porții: carne de vită 900 g
Preparare: Varza, curățată de foile de prisos, se împarte în șase părți egale și se opărește cu...
Preparare: Puiul spălat și tranșat se pune la foc un 1,5 l de apă – avându-se grijă să se...

oferta filmari

Economie

Prolyte a demarat investiţia în urmă cu mai bine de doi ani iar fabrica se întinde pe...
Cel mai mare eveniment expozitional din Oltenia dedicat bunurilor de larg consum si serviciilor...

Beauty & style

Foloseşte creionul dermatograf maro sau brun închis pentru a accentua linia genelor numai pe pleoapele superioare. În acest fel ochii tăi vor părea mai mari chiar dacă nu ai folosit mascara
Exclude orice produs care conţine particule strălucitoare, precum un iluminator prea puternic...
Cele mai bune sfaturi ca să ai o energie debordantă, să scapi de kilogramele în plus şi să...

Medicină veterinară

Ai grijă de animăluțul tău? Atunci urmărește cu atenție rândurile următoare întrucât babesioza este o boală groaznică și se vindecă foarte greu. 
Free Joomla! templates by Engine Templates