Alți doi salariați de la Ambulanța Olt depistați cu virusul

ambulantieri coronavirusAu sosit rezultatele ultimelor 20 de probe din totalul de 50 prelevate miercuri de la angajații Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Olt

Acestea sunt pozitive în cazul a două asistente medicale care au fost pe tură cu asistenta depistată marți cu virusul SARS-CoV-2, primul caz de la Ambulanța Olt.

Rezultatele celorlalte 18 probe care au fost prelucrate la Laboratorul de Genetică Moleculară al Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Olt au ieșit negative.

În cursul zilei de miercuri 12 angajați ai SAJ Olt au fost diagnosticați cu COVID-19.

"Precizăm că, în data 18.05.2020, a fost confirmat primul caz pozitiv cu infecția Covid-19 în rândul angajaților de la Serviciului Județean de Ambulanță Olt. În momentul confirmării probei, Direcția de Sănătate Publică Olt a procedat la testarea a 50 de angajați. Din cele 30 de probe lucrate, 12 angajați au fost confirmați pozitiv cu infecția Covid-19 în data de 20.05.2020, iar astăzi au fost lucrate și celelalte 20 de probe, cu rezultat pozitiv pentru 2 persoane", se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

În urma rezultatelor, sunt nu mai puțin de 15 salariați ai instituției sanitare care au fost confirmați până acum cu Coronavirus, cu toții fiind internați în spitale din județul Olt, Argeș și Vâlcea, pentru tratament de specialitate.

Primul caz confirmat la SAJ Olt este al unei asistente care făcea naveta cu trenul din Mioveni la Slatina, pentru a putea să-și desfășoare activitatea în cadrul instituției.

 

 

Național

 

 

 

 

 

 

Sănătate

Grupul de Comunicare Strategică raportează încă o creștere a cazurilor de Coronavirus în Olt.Față de ziua anterioară, sunt 17 infecții noi cu coronairus SARS-CoV-2 înregistrate în județ.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.