Încă 12 angajați ai Serviciului de Ambulanță Olt, depistați cu Coronavirus

serviciul de ambulanta oltDupă ce marți o asistentă medicală a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Olt a fos confirmată cu virusul COVID-19, 50 de persoane care au intrat în contact cu femeia de 45 de ani au efectuat teste.

Este vorba despre angajați ai Ambulanței, contacți direcți ai acesteia, dar și de pacienți cu care aceasta a intrat în contact. În urma primirii rezultatelor în cursul zilei de miercuri, alți 12 angajați ai instituției au fost confirmați pozitiv cu noul Coronavirus.

Asistenta medicală este internată la Spitalul Orășenesc Mioveni, având în vedere că aceasta este stabilită în localitatea din județul Argeș și făcea naveta cu trenul la Slatina, pentru a-și desfășura activitatea la Serviciul de Ambulanță Olt.

Din totalul de 50 de probe, s-au prelucrat deja 30 în laboratorul de testare COVID-19 de la Direcția Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt, iar 12 au avut rezultat pozitiv.

„În urma confirmării unui caz cu infecția COVID-19 al unui angajat al Serviciului de Ambulanță Olt din data de 18 mai, Direcția de Sănătate Publică Olt, în cadrul anchetei epidemiologice a procedat la testarea unui număr de 50 de angajați, contacți direcți ai cazului. Din cele 50 de probe, în cursul zilei de 20 mai au fost prelucrate 30 de probe, în laboratorul din cadrul DSVSA Olt, 12 probe au fost cu rezultat pozitiv pentru infecția cu virusul”, se arată în comunicatul DSP.

Potrivit specialiștilor în sănătate publică din județ, contacții de familie vor respecta măsura izolării la domiciliu, pe o perioadă de 14 zile. Totodată, s-au aplicat măsurile de curățenie și dezinfecție curentă a tuturor spațiilor din SAJ Olt.

„În vederea limitării răspândirii infecției cu COVID-19, măsurile impuse de DSP Olt vor fi în funcție de situația epidemiologică de la nivelul instituției angajatoare”, se mai arată în comunicat.

Dintre cei 12 angajați de la Serviciul de Ambulanță Olt confirmați, 11 au fost transportați și internați la Spitalul Județean de Urgență Slatina, iar un cadru medical va fi internat la Spitalul Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea, acesta având domiciliul în județul vecin.

 

 

Național

 

 

 

 

 

 

Sănătate

Grupul de Comunicare Strategică raportează încă o creștere a cazurilor de Coronavirus în Olt.Față de ziua anterioară, sunt 17 infecții noi cu coronairus SARS-CoV-2 înregistrate în județ.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.