143 de cazuri noi de infectare cu coronavirus depistate în ultimele 24 de ore în România.

coronavirus COVID 19Până astăzi, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Până astăzi, 23 martie, 4 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Craiova Iași și Suceava, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Unul dintre cazuri este cel al unui deținut care în data de 11 martie a.c., a fost transportat de la Poliția Capitalei la Penitenciarul-Spital București-Jilava pentru probleme medicale. În urma testării realizate astăzi, 23 martie, acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Precizăm că deținutul a fost izolat încă de la momentul încarcerării, iar la testarea realizată în data de 11 martie a.c., pentru depistarea unei posibile infecții cu COVID-19, rezultatul a fost negativ.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 15 pacienți, din care 7 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

 

Aproape 1.100 de olteni în autoizolare și carantinați

La primele ore ale dimineții de luni erau aproape 1.100 de olteni în această situație. Având în vedere și intrarea în vigoare a Ordonanței Militare din 22 martie, Prefectura Olt a anunțat care sunt măsurile pe care trebuie să le respecte locuitorii județului în perioada următoare, mai ales că pe timpul nopții sunt restricții în privința deplasărilor.

Ultimele date prezentate de Prefectura Olt arată că luni, la ora 10:00, numărul total de persoane aflate în monitorizarea specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Olt, de la începutul perioadei de supraveghere, a ajuns la 1.800 persoane. Dintre acestea, o mie sunt în autoizolare, 77 sunt carantinate în centrele din județ, iar alte 723 au ieșit din izolarea la domiciliu.

Al patrulea deces din cauza coronavirusului în România

 

 

Național

 

 

 

 

 

 

Sănătate

Grupul de Comunicare Strategică raportează încă o creștere a cazurilor de Coronavirus în Olt.Față de ziua anterioară, sunt 17 infecții noi cu coronairus SARS-CoV-2 înregistrate în județ.

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.