Prof.dr.Streinu Cercel: Vaccinul antigripal se fabrică conform standardelor

vaccin antigripalProf.dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, a declarat la emisiunea Marius Tucă Show că vaccinurile antigripale sunt fabricate în concordanță cu o serie de standarde.

„Populația trebuie să știe că orice astfel de produs (vaccin antigripal, n.r.) se fabrică în concordanță cu o serie de standarde, mai trebuie să știe populația că această producție de vaccinuri diverse au fost cele care au salvat foarte multe vieți, mult mai mult decât au salvat toți doctorii puși la un loc. De asemenea au scos din circulație o serie de micro-organisme cum ar fi de exemplu, virusul poliomielitei care pe vremea noastră știți că dădeau sechele mari. Eu nu vreau să mai văd așa ceva, dar din păcate a trebuit să asist cu neputință aș spune, la apariția rujeolei pe teritoriul României și la decese care au apărut la copii din cauza acestor campanii”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, la emisiunea Marius Tucă Show.

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” a mai spus că există deja o lege care să oblige populația să se vaccineze.

„Noi avem o lege care este depusă la Parlamentul României, a trecut de Senat, este la Camera Deputaților și așteptăm să fie validată. (...) Dar uitați-vă, pe vremea lui Nea Nicu ca să spun așa, nu comenta nimeni despre vaccinuri, primeai acasă o carte poștală și spunea: „în ziua de, la ora de te prezinți cu copilul pentru vaccinare”. Nu veneai primeai o amendă de 300 de lei și nu îți mai ardea pe urmă să nu te duci”, a mai spus Streinu-Cercel.

Pin It