Virusul ucigaș a ajuns în Europa

virus chinaTrei cazuri de infectare cu virusul din China au fost depistate în Franţa, a anunţat vineri seară ministrul francez al Sănătăţii, Agnès Buzyn, conform cotidianului Le Figaro.

Este vorba de un pacient internat la Bordeaux (sud-vest) și un altul la Paris, a anunțat ministrul francez, într-o conferință de presă.

Pacientul din Bordeaux are 48 de ani, a revenit din China, a trecut prin oraşul Wuhan, a avut primele simptome pe 23 ianuarie. Despre cel din Paris nu se cunosc detalii deocamdată, potrivit AFP.

Potrivit ultimului bilanț, au murit 26 de persoane în China, iar alte peste 900 sunt infectate în mai multe țări, alături de China. Până în prezent au mai fost confirmate cazuri în SUA, Thailanda, Taiwan, Singapore, Hong Kong, Macao, Vietnam, Coreea de Sud, Japonia, Nepal.

Al doilea caz a fost confirmat în Statele Unite

Statele Unite au confirmat al doilea caz de infectare cu virusul din China, care a omorât până acum cel puțin 26 de oameni. În total, în SUA, 63 de oameni sunt sub observație, în 22 de state, din cauza pneumoniei virale.

Este vorba despre o pacientă de circa 60 de ani din Chicago, care călătorise în China, la Wuhan, în luna decembrie. Femeia se află în spital, în stare stabilă.

Pin It