Focare de varicelă la Slatina

focar varicela slatinaCele două focare de varicelă se manifestă la Grădiniţa cu Program Normal „Spiru Vergulescu” şi la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina, 26 de copii fiind afectaţi.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Olt anunţă că ambele focare de varicelă sunt în evoluţie, toate cele 26 de cazuri fiind izolate la domiciliu, cu forme uşoare de boală.

În 2019, în judeţul Olt s-au înregistrat nouă focare de varicelă cu un total de 151 de îmbolnăviri. Cele mai multe focare au fost la Slatina, respectiv şase – Colegiul Naţional „Radu Greceanu” cu cinci cazuri, Colegiul „Ion Minulescu” cu două focare, 42 de cazuri primul şi 21 la al doilea, Grădiniţa cu Program Prelungit „Ion Creangă” cu şapte cazuri, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 5 cu 41 de cazuri şi Grădiniţa „Spiru Vergulescu” cu cinci cazuri. Două focare de varicelă au fost şi în Balş, unul cu 17 cazuri la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 şi altul cu cinci cazuri la Liceul Teoretic „Petre Pandrea”, în timp ce la Şcoala Gimnazială din comuna Rusăneşti s-a înregistrat, de asemenea, un focar, cu opt cazuri de îmbolvărire.

Varicela este o boală cu înaltă contagiozitate şi evoluează în microfocare de colectivitate.

 

 

Național

 

 

 

 

Alte articole

Poate te interesează:

© 2021 Slatina Ta. Drepturi rezervate.