Local de alimentație publică, închis din cauza mizeriei

braserie inchisa din cauza mizerieiDSVSA Olt a derulat în octombrie sute de acţiuni de control în unități de alimentație publică.

Controalele efectuate au scos la iveală din nou deficiențe legate de salubrizarea spațiilor și echipamentelor.

Un local din Slatina – o braserie - a fost închis temporar. „A fost emisă o ordonanţă de suspendare a activităţii pentru o braserie, unde s-a constatat neigienizarea spaţiilor şi a echipamentelor de lucru, lipsa etichetelor pe unele produse, fiind reţinute oficial 10 kilograme de produse din carne şi semipreparate”, au anunțat reprezentanții Direcției Veterinare Olt.

Probleme cu igiena au fost și la un fast-food din Slatina precum și la un magazin alimentar din mediul rural. Amenzile pentru igiena precară au fost de peste 11.000 lei.

Inspectorii veterinari au verificat 303 obiective, atât autorizate, cât şi înregistrate sanitar veterinar, respectiv abatoare, unităţi de produse din carne, centre de ambalare ouă, depozite frigorifice, restaurante, braserii, fast-food-uri, pizzerii, laboratoare de cofetărie şi patiserie, puncte mobile, supermarket-uri, magazine alimentare, magazine de desfacere a peştelui, carmangerii, măcelării, pieţe agroalimentare.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...