Omorât de virusul West Nile

oltean decedat virus west nileÎn cursul săptămânii trecute, un bărbat din Radomirești a decedat într-un spital din Bucureşti ca urmare a infectării cu virusul West Nile.

A fost al doilea caz de infecţie cu West Nile înregistrat în acest sezon în judeţul Olt.
Centrul Naţional de Supraveghere şi Combatere a Bolilor Transmisibile a raportat situaţia cazurilor de infecţie cu virsul West Nile, numărul îmbolnăvirilor confirmate în acest sezon ajugând la 64.
Bărbatul din Radomirești a fost tratat în două spitale din Bucureşti, aici fiind depistată infecţia care, alături de alte boli de care pacientul suferea, i-a fost fatală.
În judeţul Olt este al doilea caz de infecţie cu West Nile confirmat, însă la nivel naţional numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 64, cele mai multe înregistrându-se  în Călăraşi (8 cazuri) şi Constanţa (7 cazuri), în privinţa celor şapte decese situaţia fiind următoarea: Călăraşi (1), Constanţa (1), Bucureşti (1), Buzău (1), Iaşi (1), Olt (1) si Vrancea (1). Cei mai afectaţi au fost vârstnicii, din cele 64 cazuri 21 fiind înregistrate la categoria de vârstă 60-69 ani, iar 15, la 70-79 ani. Deşi infecţia cu West Nile poate determina decesul, la deznodământul tragic se ajunge în majoritatea cazurilor atunci când pacientul suferă şi de alte afecţiuni, sau imunitatea sa este foarte scăzută. Medicii au început raportarea cazurilor de West Nile, pentru acest sezon, la 3 iunie 2019 şi, conform celor întâmplate în anii trecuţi, la 1 octombrie alerta ar fi trebuit să se ridice.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...