Începe imunizarea antigripală

vaccin imunizarePrimele doze de ser au ajuns deja în Olt  însă cu ele vor fi imunizaţi, deocamdată, angajaţii din spitale şi cei din centrele unde sunt copii şi bătrâni instituţionalizaţi.

Restul dozelor vor fi disponibile abia din a doua jumătate a lunii octombrie. Iar bolnavii cronici, gravidele şi bătrânii se vor vaccina în cabinetele medicilor de familie.

Primele 1700 de doze de vaccin tetravalent au ajuns deja în Olt. Cu ele vor fi imunizaţi angajaţii din spitale şi cei care îngrijesc copiii şi bătrânii instituţionalizaţi.Alte 17.500 de doze vor fi livrate din a doua jumătate a lunii octombrie. Acestea vor fi trimise în cabinetele medicilor de familie şi cu ele vor fi imunizaţi bolnavii cu afectiuni cronice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, femeile însărcinate şi persoanele în vârstă.

Direcția de Sănătate Publică Olt a catagrafiat 74.196 de persoane considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal.Din achiziția pe care Ministerul Sănătății a făcut-o pentru următorul sezon rece, Direcției de Sănătate Publică Olt i-au fost repartizate 52.670 doze de vaccin gripal, care vor veni în patru tranșe, câte una în septembrie (1760 doze) și octombrie (17.560 doze), și două în noiembrie (17.550 doze + 15.800 doze), pentru vaccinarea grupelor populaționale considerate la risc. În data de 17 septembrie, în Depozitul Antiepidemic al DSP Olt a intrat prima tranșă de 1.760 de doze de vaccin gripal, respectiv INFLUVAC  TETRA (produs biologic monodoză), pentru vaccinarea personalului medico–sanitar, atât din spitale, cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv din unitățile de bolnavi cronici, care prin natura activității vin în contact respirator cu pacienții sau asistații’, se arată în comunicatul DSP Olt.

Gripa se transmite foarte uşor de la o persoană la alta. Şi poate duce la complicaţii. Medicii spun că cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii este vaccinarea. Așa se face ca anul acesta Ministerul Sănătații a cumpărat din străinătatea  mai mult ser decât anul trecut. Vaccinul nu se găseşte, deocamdată, în farmacii. Se estimează că va fi disponibil la mijlocul lunii viitoare. Serul va costa în jur de 60 de lei.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...