Secţia de Oncologie a Spitalului Slatina a fost reabilitată

  Marius Oprescu Emil Mot si Catalin Rotea la Sectia de Oncologie SJU SlatinaSecția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina a fost reabilitată, de la saloane, la cabinetele medicilor și asistenților medicali până la grupuri sanitare.

  „Clădirea în care ne aflăm astăzi a fost dată în folosinţă în anul 1978, iar de-a lungul timpului s-au făcut reabilitări parţiale pe anumite secţii. Practic, este primul proiect de reabilitare majoră care a fost demarat în 2018. Este un contract cu o valoare totală de 6 milioane lei plus TVA, fondurile fiind asigurate în proporţie de 80% de Consiliul Judeţean Olt, adică 4 milioane, restul de 2 milioane fiind asiguraţi de Ministerul Sănătăţii. Ordinul de începere s-a semnat anul trecut în octombrie, lucrările au durat un pic mai mult pe acest etaj, pentru că au fost probleme cu avizarea de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, cu birocraţia, lucrurile s-au deblocat şi am reuşit să finalizăm acest prim etaj”, a spus în cadrul vizitei de prezentare a proiectului finalizat Cătălin Rotea, managerul Spitalului Slatina.

  Marius Oprescu, preşedintele CJ Olt și edilul municipiului Slatina au fost și ei prezenți la vizita pe secția de Oncologie. Mai mult chiar, președintele CJ Olt a dat asigurări că investițiile în sănătate nu se vor opri aici. 

  „Încă de la preluarea de către Consiliul Judeţean a Spitalului de Urgenţă Slatina am început investiţiile aici. Iată încă o secţie care a fost reabilitată, sperăm ca cât de curând să avem spitalul care să arate aşa. Noi avem Corpul Central aşa cum ştiţi, pe Compania Naţională de Investiţii, s-a dat ordinul de începere şi se lucrează la proiectare, de asemenea, exteriorul acestui corp va fi reabilitat din bugetul propriu al Consiliului Judeţean, deja am semnat contractul şi ordinul de începere, deci urmează să ne apucăm de treabă. Corpurile Medicala şi Blocul Mtaterno-Infantil şi secţiile din spate şi anexele, vor fi reabilitate exterior pe fonduri europene, prin programul SUERD – reabilitarea termică a clădirilor instituţiilor publice.

  Am scos la licitaţie reabilitarea etajelor II şi III de la Secţia Pneumologie Scorniceşti şi tot acolo avem în lucru reabilitarea termică a exteriorului clădirii, unde deja ne-am apucat de lucrare şi până la finalul lunii august – jumătatea lunii septembrie vom finaliza”, a declarat preşedintele CJ.

  La rândul său edilul Emil Moţ s-a arătat plăcut surprins de investițiile de la SJU Slatina și le-a mulțumit celor implicați în aceste proiecte pentru tot ceea ce au realizat. Mai mult chiar, ceea ce s-a realizat pe Secţia Oncologie ar trebui să fie un exemplu și pentru alte secții din cadrul unității medicale.

  „Este extraordinar, aşa trebuie să fie tot spitalul. Din păcate, lipsa de fonduri nu ne lasă să facem cât de repede am vrea noi aceste lucrări. Însă, domnul preşedinte Oprescu şi managerul Rotea îşi dau tot interesul. Noi, din partea primăriei, chiar dacă nu avem competenţe directe, avem o conlucrare foarte bună cu domnul preşedinte Oprescu şi pe partea de strategie şi pe partea de achiziţii, pentru a stabili priorităţile. Un lucru bun este proiectul privind Corpul Central, pentru care iată s-a semnat contractul. Ce văd în spital mă bucură foarte mult. Aş vrea să nu avem pacienţi, dar cât timp îi avem trebuie să le oferim cele mai bune condiţii. Felicitări domnului preşedinte Oprescu şi managerului Rotea pentru ceea ce se face în această unitate medicală”, a spus primarul.

  În ceea ce priveste un posibil proiect pentru realizarea unui spital municipal edilul a spus că deocamdată nu există așa ceva deoarece pentru un asemenea proiect este nevoie de foarte multe investiții. 

  Sănătate

  De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 637 noi cazuri de îmbolnăvire. Dintre acestea, nouă cazuri sunt raportate pentru județul Olt.
  Actualitate

  Marți, 14 Iulie 2020 14:24

  Două persoane au decedat în ultimele 24 de ore din caruza coronavirusului pe teritoriul județului...

  Național

  Marți, 14 Iulie 2020 13:59

  Raed Arafat este ameninţat cu moartea, pe Facebook, de un adept al teoriei conspiraţiei potrivit...

  Social

  Marți, 14 Iulie 2020 13:36

  În ultimele zile au fost foarte multe cazuri de persoane infectate cu noul Coronavirus. Situația...

  Economic

  Marți, 14 Iulie 2020 08:55

  Numărul de credite aprobate de cei 21 de finanțatori participanți la programul de susţinere a...

  Național

  Marți, 14 Iulie 2020 08:44

  Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni seară, că prelungirea stării de alertă, după 15...

  Social

  Luni, 13 Iulie 2020 16:20

  Regatul Unit a stabilit mai multe detalii ale sistemului de imigrare bazat pe un punctaj, anunţat...

  Actualitate

  Luni, 13 Iulie 2020 15:28

  Prefectul Florin Homorean este unul dintre ultimele cazuri confirmate în județ cu noul...

  Evenimente

  Luni, 13 Iulie 2020 14:28

  Un bărbat de 37 de ani, din comuna Ianca, este acuzat că şi-a omorât prietenul de pahar, în urma...

  Actualitate

  Luni, 13 Iulie 2020 13:39

  Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra unui mesaj fals, atribuit Secretarului de...

  Social

  Luni, 13 Iulie 2020 12:38

  România este printre primele zece țări din Uniunea Europeană (UE) în care populația a scăzut în...

  Național

  Luni, 13 Iulie 2020 11:00

  Tot mai multe state interzic accesul cetățenilor români sau le condiționează intrarea pe...

  Evenimente

  Luni, 13 Iulie 2020 06:52

  Un bărbat de 33 de ani, din comuna Schitu, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean...

  © Slatina TA. Drepturi rezervate
  Free Joomla! templates by Engine Templates