Al patrulea deces din cauza gripei

deces gripaVirusul gripal tip A, subtip H1, continuă să facă ravagii printre olteni. A fost înregistrat al patrulea deces din cauza gripei în acest sezon la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Este vorba despre o femeie în vârstă de 57 de ani, din Balş. Aceasta a murit din cauza virusului gripal pe 2 februarie, cei de la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) au confirmat prezența virusului gripal tip A, subtip H1.

Până cum s-au prăpădit din cauza acestui virus un bărbat în vârstă de 54 de ani din Icoana, o femeie din Vişina, în vârstă de 41 de ani, ce avea şi obezitate, şi o femeie în vârstă de 65 de ani tot din Balş. Niciunul dintre bolnavi nu a fost vaccinat împotriva gripei sezoniere, iar numărul îmbolnăvirilor crește alarmant. Toate cazurile de gripă confirmate s-au prezentat la spitalul din Slatina cu simptomatologie compatibilă cu gripa, respectiv: febră peste 390 C, debut brusc,  astenie, cefalee,  tuse, rinită, coriză, stare generală alterată,  motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cu laboratorul. În doar o săptămână, la nivelul județului Olt  s-au înregistrat peste 3.000 de  cazuri de infecții respiratorii acute și cazuri de pneumonii.

Având în vedere creșterea incidenței infecțiilor respiratorii acute din ultima perioadă, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Slatina  s-au impus masuri de limitare a îmbolnăvirilor cum ar fi: interzicerea  accesului persoanelor din afara spitalului în secțiile: ATI, Neonatologie,  Pediatrie, secțiile chirurgicale, boli infecțioase; Respectarea intervalului orar pentru vizite: 15- 20; Limitarea numărului de vizitatori la un pacient, precum și accesul numai cu echipament de protectie UF, durata vizitei sa fie de maxim 10 min; Interzicerea accesului  persoanelor  cu afecțiuni respiratorii. Medicii recomandă ca în perioada următoare oamenii să evite locurile aglomerate, contactul cu persoanele bolnave, să acorde o atenţie sporită igienei mânilor, să aerisească încăperile, să evite contactul cu persoanele deja bolnave şi să ţină copiii la domiciliu dacă s-au îmbolnăvit deja, pentru a evita epidemia. 

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...