Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina interzice accesul vizitatorilor în cinci secţii

noi cazuri gripaSpitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a interzis, începând de luni, accesul persoanelor din afara unităţii în Secţiile de boli infecţioase, pediatrie, neonatologie, chirurgicale şi ATI iar în celelalte secţii accesul vizitatorilor este limitat, în scopul reducerii riscului de răspândire a infecţiilor respiratorii, în special cu virusurile gripale.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a interzis, începând de luni, accesul persoanelor din afara unităţii în Secţiile de boli infecţioase, pediatrie, neonatologie, chirurgicale şi ATI iar în celelalte secţii accesul vizitatorilor este limitat, în scopul reducerii riscului de răspândire a infecţiilor respiratorii, în special cu virusurile gripale.

Potrivit managerului spitalului din Slatina, Cătălin Rotea, instituţia a luat aceste măsuri deoarece a crescut incidenţa infecţiilor respiratorii acute la populaţia generală şi au fost înregistrate 31 de cazuri de gripă la această unitate.

În secţiile în care accesul vizitatorilor la pacienţi este permis, vizitele vor avea loc numai în intervalul orar 15,00 - 20,00, durata lor va fi de cel mult 10 minute şi numai o persoană la pacient.

Alte restricţii vizează pacienţii de la Secţia de boli infecţioase, pentru care consultaţiile interdisciplinare vor fi realizate în această secţie, cu respectarea precauţiilor standard privind purtarea echipamentului de protecţie şi întreţinerea igienei mâinilor.

Cătălin Rotea a precizat că Secţia boli infecţioase este în prezent aglomerată.

Pin It