Gripa face noi victime în Olt

noi cazuri gripaAvem cinci cazuri de gripă confirmate în județul Olt. Reprezentanții unității medicale din Slatina spun că formele înregistrate până acum sunt uşoare şi nu pun probleme deosebite.

Raportându-ne însă la situaţiile din anii trecuţi, în perioada următoare cresc şansele să se înmulţească cazurile de gripă, iar medicii trag un semnal de alarmă. Niciunul dintre cei bolnavi nu au fost vaccinaţi împotriva gripei sezoniere.

Numărul pacienţilor care s-au prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi la care a fost confirmată prezenţa virusului gripal a ajuns la cinci, iar alţi 27 de pacienți sunt supectați de infecția cu acest virus gripal. Medicii specialişti susţin că în perioada următoare ar trebui să ne protejăm cât mai bine pentru a evita îmbolnavirea. În doar o săptămână, la nivelul judetului Olt s-au înregistrat 935 cazuri de infecții respiratorii acute cu 43 internări și 394 cazuri de pneumonii cu 87 de internări. Este recomandat ca în perioada următoare să evităm locurile aglomerate, contactul cu persoanele bolnave, să acordăm o atenţie sporită igienei mânilor, să aerisim încăperile, să evităm contactul cu persoanele deja bolnave şi să ţinem copiii la domiciliu dacă s-au îmbolnăvit deja, pentru a evita epidemia.

Pentru sezonul rece 2018- 2019, județului Olt i-au fost repartizate 23.830 doze de vaccin gripal, față de 30.300 doze solicitate. Vaccinul se adresează exclusiv grupelor populaționale considerate la risc, respectiv medici, cadre sanitare medii și personal auxiliar, atât din spitale cât și din unitățile sanitare ambulatorii, gravide și persoane în evidență cu afecțiuni medicale cronice.

Pin It