Noi cazuri de gripă

noi cazuri gripa15 noi cazuri de gripă sezonieră au fost confirmate, numărul total al acestora, raportate de la începutul anului, ajungând la 33, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu.

Conform Direcției de Sănătate Publică Olt, cei mai afectați de infecții respiratorii sunt tinerii și copiii, cele mai multe  cazuri fiind  înregistrate la grupa de vârstă 15-49 ani.

În săptămâna ce tocmai a trecut s-au prezentat la medic 1.222 de pacienţi cu infecţii respiratorii acute şi 575 de pacienţi cu pneumonii. Au fost internaţi 96 de pacienţi cu infecţii respiratorii acute şi 111 pacienţi cu pneumonie. „În ultima perioadă, au fost confirmate încă 15 cazuri cu gripă sezonieră (tip A subtip H3N2). Toate cazurile s-au prezentat la SJU Slatina cu simptomatologie compatibilă cu gripa, respectiv: febră, debut brusc, dispnee, tuse, expectoraţie, cefalee, rinită, coriză, stare generală alterată. Cazurile confirmate sunt cu vârste cuprinse între 19- 81 ani. Evoluţia cazurilor a fost favorabilă. Nu s-au înregistrat decese prin gripă în acest sezon”, a spus Gogiu. 

Pin It