Şapte cazuri de gripă sezonieră

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

gripa sezonieraPrimele cazuri confirmate de gripă sezonieră au fost înregistrate în judeţ de Direcţia de Sănătate Publică Olt în ultima săptămână din 2016. Şase din pacienţi prezintă infecţie cu virusul gripal tip A subtip H3N2 şi un pacient cu virusul gripal tip B.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei pentru Sănătate Publică Olt, în ultimele aproape două săptămâni au fost înregistrate peste 1.400 de cazuri de infecţii respiratorii.

În ultima săptămână a lunii decembrie a anului 2016 s-au înregistrat 906 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute cu 79 internări; 569 cazuri de Pneumonii cu 96 internări; 7 cazuri de gripă sezonieră, din care 6 cazuri cu virusul gripal tip A subtip H3N2 şi un caz cu virusul gripal tip B.

„Prezintă infecţie cu virus gripal un preşcolar de 4 ani din Bucureşti; o persoană de 27 de ani, fără ocupaţie, din Caracal; o persoană de 34 de ani, fără ocupaţie din comuna Vlădila; elev în vârstă de 16 ani din localitatea Fălcoiu; persoană de 20 de ani, fără ocupaţie, din Rusăneşti, judeţul Olt; un salariat de 37 de ani din Slatina; un salariat de 30 de ani din Balş. Niciunul din pacienţi nu era vaccinat antigripal în sezonul rece 2016-2017”, a precizat Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt.  

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...